PUZ-urile coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 vor fi suspendate pentru o perioadă de un an, conform unor proiecte de hotărâre adoptate în şedinţa de vineri a Consiliului General al Capitalei cu 29 de voturi “pentru” şi 23 “împotrivă”.

„Este un punct de cotitură în dezvoltarea urbană a Bucureștiului. Ani de zile a prevalat interesul privat în fața interesului public. Am spus-o și o repet, urbanismul ultimilor ani a fost o golănie majoritatea consiliului general PNL-USR a luat astăzi o decizie corectă. Prin aceste PUZ-uri de sector într-o Capitală sufocată de poluare în care copiii au boli respiratorii și vârstnicii au boli cardio-vasculare generate de această poluare, urmau să dispară sute de hectare de spațiu verde, iar Bucureștiul pierdea oportunități de dezvoltare. Este un semnal pentru toți investitorii de bună-credință, pentru constructori, pentru arhitecți. Este o victorie a societății civile care reclamă de ani de zile aceste abuzuri urbanistice. O victorie materializată de această coaliție PNL-USR”, a spus primarul general Nicușor Dan după ședința Consiliului General.

„Cu toții am fost de acord că suspendarea este urgentă și necesară pentru a stopa abuzurile rechinilor imobiliari din București și pentru a asigura o dezvoltare modernă, europeană a Capitalei. PUZ-urile celor 5 sectoare, așa cum au fost făcute, creează spațiu pentru abuzuri în urbanism, deschid calea unui trafic mult mai aglomerat, haotic, fără reguli clare care să protejeze cetățenii și cresc riscul de poluare în oraș.Au avut loc discuții tehnice, precum termenele pe care să le stabilim din perspectiva predictibilității necesare pentru dezvoltatorii onești”, a mai scris Nicușor Dan pe Facebook.

„Concluzia comună a fost că într-un an putem pune ordine în lucruri. De asemenea, am fost de acord că este nevoie ca funcționarii publici să lucreze cu celeritate pentru acest deziderat și vom face tot ce este nevoie pentru a pune lucrurile în mișcare”, a scris Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.