Raul Urdă

Unul dintre primarii de perspectivă ai USR s-a predat social democraților. Edilul a apărut în poză cu premierul Marcel Ciolacu și, cel mai probabil, va anunța trecerea la PSD în „interesul comunității”.

Afacerea politică s-a petrecut la Întorsura Buzăului unde USR-ul câștigase fotoliul de edil cu Raul Urdă. Acesta câștigase alegerile din singurul oraș din Covasna care are o populație majoritar românească. În 2020, Raul Urdă câștigase alegerile, dar USR nu a obținut decât trei mandate de consilier local.

Marcel Ciolacu a vizitat Covasna la finele săptămânii trecute, iar primarul s-a prezentat la negocieri chiar la sediul Partidului Social Democrat din oraș. O fotografie îl surprinde pe Urdă zâmbitor în grupul de susținători ai lui Marcel Ciolacu.

Primarul „bonă” pentru copii luați de USR la Bruxelles

Discuția cu Marcel Ciolacu a venit la numai patru zile după ce Raul Urdă a vizitat Bruxelles-ul la invitația colegului său de la USR, Vlad Botoș. Primarul a fost inclus în vizita organizată de parlamentarul cu stabiliment de lux în Spania pentru că a venit însoțit de nouă elevi ai liceului Eliade din localitate.

Din 20 februarie, de când s-a fotografiat la Parlamentul European cu Botoș, edilul din Întorsura Buzăului nu a mai postat nimic pe Facebook.

image

De altfel, în ultimul an de zile, Raul Urdă nu a mai fost vehement cu PSD așa cum a făcut-o în campanie. Pe pagina sa de socializare el a fost rezervat și nu a atacat social democrații nici la nivel local, nici la nivel central.

Plecarea lui Urdă la PSD ar polariza jocul politic în singurul oraș cu populație majoritar românească din Covasna. Polul Dreptei ar rămâne fără un candidat viabil, iar liberalii ar pierde părți importante din public.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *