Primarul din Ștefăneștii de Jos a fost reținut pentru violarea unei minore
Primarul din Ștefăneștii de Jos a fost reținut pentru violarea unei minore

Primarul din Ștefăneștii de Jos a fost reținut pentru violarea unei minore, alături de alte două persoane. Ștefan Ionel Robert a primit ordonanță de reținere pentru 24 de ore, după ce a fost audiat joi timp de mai multe ore. Polițiștii și procurorii consideră că au strâns suficiente probe la dosar care să-l incrimineze, având în vedere că fata avea la data faptelor 12 ani, iar apoi a născut la Maternitatea Polizu un copil.

Primarul din Ștefăneștii de Jos, Ștefan Ionel Robert, a fost reținut în dosarul minorei violate de mai multe persoane, relatează G4Media.

Urmărirea penală este supravegheată de procurorul de caz din Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, iar pentru infracțiunile de act sexual cu un minor, viol, șantaj și influențarea declarațiilor, iar cazul se află în anchetă de trei ani de zile.

Suspecții din localitățile Ștefăneștii de Jos și Dascălu sunt acuzați că ar fi violat o minoră în vârstă de 12 ani, în perioada 2017-2019.

Potrivit unor informații, fetița i-ar fi fost trimisă primarului în timpul unei petreceri. Ancheta ar fi dus la constatarea ca, în 2018, minora a născut un copil la maternitatea Polizu din Capitală.

Cercetările ar fi început încă din noiembrie 2018, pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor, dar în februarie 2021 s-ar fi înregistrat și un denunț, astfel că dosarele au fost comasate. Sursele publicației susțin că, în urma investigațiilor, au fost identificați autorii și a fost dispusă și schimbarea încadrării juridice a faptelor cercetate în viol, fiind totodată extinsă urmărirea penală și pentru infracțiuni de șantaj și influențarea declarațiilor.

Magistrații Judecătoriei Buftea au emis, în 9 iunie, cinci mandate de percheziție domiciliară, vizând atât locuințele suspecților, cât și sediul Primăriei Ștefăneștii de Jos.

Sursa foto: Alephnews

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.