vasile dîncu
vasile dîncu

Întrebat de jurnaliști despre „perspectiva imposibilității colaborării cu președintele”, motiv invocat în anunțul demisiei, Vasile Dîncu nu a dorit să dea mai multe detalii și a spus că nu știe când au apărut fisuri în colaborarea cu Klaus Iohannis.

„Nu știu de când, aud pe surse de 6 luni că trebuie să demisionez”, a răspuns direct, fostul ministru al Apărării, în Parlament, când a fost întrebat de jurnaliști despre deteriorarea relației cu Klaus Iohannis. Întrebat ce surse, el le-a transmis jurnaliștilor că „sursele le gestionați dumneavoastră”, potrivit imaginilor difuzate de televiziunile de știri.

„Eu am declarat foarte clar în acel comunicat motivul demisiei mele”, a continuat Dîncu, atunci când jurnaliștii au insistat cu întrebările legate de motivul invocat de el în anunțul demisiei. Fostul ministrul al Apărării a mai spus că nu a primit „niciun reproș concret”, dar și că nu a vorbit „nici azi, nici ieri cu președintele Iohannis” și că nu i-a cerut „nimeni demisia până acum”.

Întrebat dacă se putea „calibra comunicarea”, expresie folosită de Guvern după ce Dîncu a fost chemat de premierul Nicolae Ciucă pentru a discuta despre declarațiile sale privind negocierile din Ucraina, Vasile Dîncu a spus că „nu știe”. Vasile Dîncu a anunțat, luni dimineață, că și-a dat demisia de la conducerea Ministerului Apărării, într-un anunț pe Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *