Primul medicament împotriva Alzheimer cu adevărat eficient
Primul medicament împotriva Alzheimer cu adevărat eficient

Primul medicament împotriva Alzheimer cu adevărat eficient este capabil să încetinească distrugerea creierului provocat de această boală incurabilă. Lecanemab a fost declarat un succes istoric și important.

Descoperirea pune capăt unor decenii de eșecuri și arată că este posibilă o nouă eră a medicamentelor pentru tratarea Alzheimer – cea mai frecventă formă de demență, transmite BBC, citat de B1TV.

Cu toate acestea, medicamentul are doar un efect redus, iar impactul său asupra vieții de zi cu zi a oamenilor este dezbătut. În plus, medicamentul acționează în stadiile incipiente ale bolii, astfel încât cei mai mulți oameni ar fi ratat acest lucru fără o revoluție în depistarea acesteia.

Oamenii care suferă de Alzheimer primesc medicamente pentru simptome, dar niciunul nu schimbă evoluția bolii.

Lecanemab atacă proteina beta-amiloid care se acumulează în creierul persoanelor cu Alzheimer. Pentru un domeniu medical plin de eșecuri, disperare și dezamăgire, unii consideră că aceste rezultate ale testelor reprezintă un punct de cotitură triumfător.

Alzheimer’s Research UK a declarat că rezultatele au fost „importante”. Unul dintre cei mai importanți cercetători din lume care a lansat ideea de a viza amiloidul în urmă cu 30 de ani, profesorul John Hardy, a declarat că este un rezultat „istoric” și că este optimist:

„Asistăm la începutul terapiilor pentru Alzheimer”. Profesoara Tara Spires-Jones, de la Universitatea din Edinburgh, a declarat că rezultatele sunt „importante, deoarece avem o rată de eșec de 100% de mult timp”.

Datele sunt deja evaluate de autoritățile de reglementare din SUA, care vor decide în curând dacă Lecanemab poate fi aprobat pentru o utilizare mai largă.

Cei care l-au dezvoltat – companiile farmaceutice Eisai și Biogen – intenționează să înceapă procesul de aprobare în alte țări de anul viitor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *