canabis

În Parlamentul României s-a dezbătut, marți, legalizarea canabisului în scop medicinal. A fost organizată o conferintă internațională, la care au luat parte specialiști din Marea Britanie și Germania. Asta în contextul în care guvernul german a decis de curând că va legaliza canabisul pentru uz personal. La noi, principalul argument a fost acela că planta ar putea ameliora durerile și ar putea ajuta în cazurile de anxietate, scrie Digi 24.

Alexandra Cârstea, președinte Asociația „Victoria Mea”: „De-a lungul suferinței mamei mele, a fost ajutată de canabisul folosit în scop medical”.

Adrian Streinu Cercel, președintele Comisiei de sănătate din Senat: „Canabisul nu vindecă, să lămurim și această poveste. Nu reduce tumorile. Nu face nimic din chestia asta”.

Liviu Mihaiu: „Cânepa vindecă, domnule Streinu Cercel. Avem un milion cinci sute de mii de fumători de canabis în România. Știți câte voturi înseamnă asta?”.

Cristian Coicheci, sociolog: „Statul român aleargă după vrăjitoare, țintind Codul Penal și resurse enorme împotriva unor oameni pe care, în loc să îi trateze ca pe victime și pacienți, îi tratează ca pe infractori”.

Comisia de sănătate din Camera Deputaților a organizat o conferință, unde au fost dezbătute beneficiile legalizării canabisului în scop medical. Susținătorii spun că planta ar putea veni în sprijinul pacienților care au dureri extreme, anxietate, dar și pe cei care suferă bolile Parkinson și Alzheimer, o abordare care a luat amploare în ultima vreme la nivel european. Spre exemplu, Germania și Italia discută și ele despre legalizarea canabisului în scop recreativ, asta după ce Malta și Luxemburg au luat deja această decizie, potrivit Digi 24.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *