Primul român cu COVID a fost testat pozitiv acum exact un an
Primul român cu COVID a fost testat pozitiv acum exact un an

Primul român cu COVID a fost testat pozitiv acum exact un an, pe 26 februarie 2020. Atunci s-a declanșat și în în România ofensiva împotriva coronavirusului. Între timp, Sergiu Sgurescu s-a infectat a doua oară, și a scăpat la fel ca și prima dată, fără simptome.

Sergiu Sgurescu este primul român cu COVID ,un tânăr din localitatea gorjeană Prigoria, care a devenit apoi cunoscut drept „pacientul zero”. Sergiu Sgurescu, în vârstă de 26 de ani fusese confirmat pozitiv după ce intrase în contact direct cu cetăţean italian venit în România. Acesta lucra la restaurantul italianului internat în acel moment la Rimini, tot cu coronavirus. Băiatul este din Dobrana, locuieşte cu părinţii şi cu bunicii.

Tânărul din comuna gorjeană Prigoria fusese diagnosticat cu coronavirus pe 26 februarie și adus la Institutul ”Matei Balș, iar pe 1 martie era deja externat, pentru că toate testele au arătat că se vindecase. Nu a putut să meargă însă acasă, pentru că toată familia lui era în carantină.

„Şi dacă e să fie, până la urmă e o răceală, o gripă care se poate vindeca, adică nu e aşa rău. Nu trebuie să fie panică aşa mare, pentru că e o răceală care se tratează”, spunea primul român cu COVID.

 

A reușit performanța să se infecteze de două ori

Între timp, tânărul s-a infectat a doua oară și nici atunci nu a avut nici la fel de simptom. A fost confirmat pozitiv la sfârșitul lunii decembrie 2020, astfel ca bărbatul și-a petrecut Revelionul în izolare.

Carantina part. 2! Am reușit performanța sa fiu infectat și a doua oară cu Covid-19. Și acum e la fel ca prima data. Eu și virusul începem sa ne împrietenim. Nu am avut simptome, nu am avut absolut nimic. Eu cred că nici nu am avut coronavirus. Probabil a fost o greșeală ceva, mă gândesc. Nu e chiar aşa de rău cum se pare”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

La un an de la anunțarea primului caz de COVID în România, datele ne arata că peste 780.000 de oameni au fost infectați cu coronavirus și s-au înregistrat peste 20.000 de decese.

Pe 11 martie 2020 Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat oficial pandemia de COVID-19 la nivel global.

În România şcolile s-au mutat online, iar de pe 15 martie a fost decretată starea de urgenţă, timp de două luni, pentru ca statul român să fie pregătit să facă faţă pandemiei.

Din 15 mai 2020, starea de alertă din România se prelungeşte lunar cu câte 30 de zile, iar restricţiile variază, în funcţie de scenariile epidemiologice în care se află localităţile din România.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *