Image default
Actualitate

Irina Alexe a fost numită secretar de stat în Ministerul de Interne. A ieșit la pensie la doar 42 de ani, cu un venit de 13.000 de lei

Irina Alexe a fost numită secretar de stat la Ministerul de Interne, la propunerea USR-PLUS. Premierul Florin Cîțu a făcut numirea fostei polițiste, care a fost ofiţer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, iar în ultimii zece ani a făcut parte din conducerea ministerului.

Numirea are însă loc în timpul discuțiilor din coaliție cu privire la eliminarea oportunităților bugetarilor de a cumula pensia cu salariul, în condițiile în care Irina Alexe este un personaj controversat care s-a pensionat în 2016, la doar 42 de ani. A ieșit la pensie după 22 de ani de muncă cu un venit de 13.000 de lei, potrivit prevederilor Legii 223/2015, privind pensiile militare de stat, relatează B1TV.

 

Ea a fost numită în februarie 2016 secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. În momentul numirii era secretar general adjunct in Ministerul Afacerilor Interne. În septembrie 2016 s-a întors la Ministerul de Interne, dar pe funcție de secretar de stat. Irina Alexe a mai ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne în Guvernul Cioloș.

În 2019 a ajuns în conducerea PLUS. La doar 35 de ani, Alexe a devenit cel mai tânăr chestor din Poliția Română, echivalentul funcției de general cu o stea.

Related posts

Clotilde Armand încă nu-şi poate prelua mandatul la Primăria Sectorul 1. Peste 100 de persoane au contestat validarea

Andrada Ionescu

Nicușor Dan spune că nu poate plăti salariile la două companii municipale

Andrada Ionescu

Clotilde Armand, amenințări pentru angajați: „Faceţi bine şi găsiţi documentele sau zburaţi instant din primărie”

Andrada Ionescu

Leave a Comment