Irina Alexe a fost numită secretar de stat la Ministerul de Interne
Irina Alexe a fost numită secretar de stat la Ministerul de Interne

Irina Alexe a fost numită secretar de stat la Ministerul de Interne, la propunerea USR-PLUS. Premierul Florin Cîțu a făcut numirea fostei polițiste, care a fost ofiţer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, iar în ultimii zece ani a făcut parte din conducerea ministerului.

Numirea are însă loc în timpul discuțiilor din coaliție cu privire la eliminarea oportunităților bugetarilor de a cumula pensia cu salariul, în condițiile în care Irina Alexe este un personaj controversat care s-a pensionat în 2016, la doar 42 de ani. A ieșit la pensie după 22 de ani de muncă cu un venit de 13.000 de lei, potrivit prevederilor Legii 223/2015, privind pensiile militare de stat, relatează B1TV.

 

Ea a fost numită în februarie 2016 secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. În momentul numirii era secretar general adjunct in Ministerul Afacerilor Interne. În septembrie 2016 s-a întors la Ministerul de Interne, dar pe funcție de secretar de stat. Irina Alexe a mai ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne în Guvernul Cioloș.

În 2019 a ajuns în conducerea PLUS. La doar 35 de ani, Alexe a devenit cel mai tânăr chestor din Poliția Română, echivalentul funcției de general cu o stea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *