Raed Arafat va fi evaluat, o dată cu alți secretari de stat
Raed Arafat va fi evaluat, o dată cu alți secretari de stat

Raed Arafat va fi evaluat, o dată cu alți secretari de stat, a anunțat ministrul de interne, în cadrul anchetei care are loc la ISU Constanța. Secretarii de stat care nu demonstrează activitatea și care nu au susținere politică în coaliție vor fi dați afară, a spus Bode.

Lucian Bode a precizat însă că evaluarea secretarilor de stat nu se face în urma incidentului de la Constanța.

Evaluarea secretarilor de stat nu se face în baza unui incident tragic, aşa cum a fost cel de la Constanţa. O evaluare a activităţii unui secretar de stat este mult mai complexă şi nu am pus în discuţie în acest moment evaluarea activităţii domniei sale.

Cu siguranţă, vom avea la un moment dat o evaluare pe toţi secretarii de stat, nu ţintit pe o persoană sau pe alta şi, aşa cum ştiţi, secretarii de stat au susţinere politică. Dacă se vor bucura de susţinere politică în continuare din partea coaliţiei vor rămâne în funcţie. (…) Categoric, nu se pune problema doar de susţinere politică, activitatea de până acum este foarte importantă. Dar, atunci, cum am putea evalua activitatea unui secretar de stat numit de câteva zile, nu prin prisma a ceea ce a realizat într-o perioadă de timp, nu ştiu 6 luni, un an?”, a declarat luni Lucian Bode, potrivit B1TV.

Raed Arafat va fi evaluat. Afirmațiile lui Lucian Bode vin în contextul în care o femeie a murit la Constanța, pe 16 februarie, căzând de la balconul în flăcări. Pompierii nu au avut scara disponibilă și nici o saltea pneumatică, care ar fi pututu să-i salveze viața. De luni, o echipă de control a IGSU se află la Constanța, pentru a realiza cercetarea disciplinară a celor trei ofițeri cu responsabilități în intervenția de la incendiu.

Joi aţi văzut raportul IGSU, comunicarea publică în care s-a prezentat exact cum au evoluat lucrurile acolo şi ce măsuri s-au dispus. Între timp, începând cu ziua de astăzi, o echipă de control de la IGSU se află la Constanţa tocmai pentru a realiza cercetarea disciplinară a celor trei ofiţeri. Unul dintre cei ofiţeri cu funcţie de conducere vineri şi-a înaintat raportul de pensionare, raport aprobat de domnul general Iamandi, dar asta nu înseamnă că, dacă se va demonstra că acolo au fost încălcări ale legii, nu vor suporta consecinţele legale. Ancheta merge mai departe, ancheta merge înainte, iar la finalul acestei anchete vă vom prezenta concluziile”, a mai precizat ministrul de Interne.

Sunt țări care au renunțat la pernele pneumatice, Lucian Bode vrea să știe de ce

Lucian Bode a anunțat că de luni funcționează și grupul care analizează posibilitatea achiziționării de perne pneumatice de salvare, la nivelul Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență. El precizează că i se pare normal ca astfel de echipamente, „a căror valoare este nesemnificativă” să fie în dotarea tuturor IJSU-urilor.

Totuși, ministrul de Interne a ținut să explice faptul că acest raport face referire la evenimentul tragic de la Constanța și nu la secretarul de stat Raed Arafat.

„Vor avea consultări cu parteneri din afara României, parteneri din ţările unde acest mijloc de salvare există în dotarea unităţilor de salvare – Finlanda, parteneri din Germania, Austria. (…) Vom avea discuţii şi cu cei care au avut astfel de echipamente şi au renunţat la ele, (…) din ce motive au renunţat. Eu aştept în maxim două-trei săptămâni un raport şi să luăm o decizie. La prima vedere sunt convins că îmi daţi dreptate, mie mi s-ar părea absolut normal ca un astfel de echipament, a cărui valoare este nesemnificativă, să fie în dotarea Inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă. (…) Acest raport face referire la ce s-a întâmplat la Constanţa, nu face referire la activitatea domnului secretar de stat”, a explicat Bode.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *