Surse guvernamentale au dezvăluit pentru Antena 3 CNN procentul real cu care vor crește pensiile românilor începând de anul următor.

Pensiile românilor vor crește cu cel mult 11 la sută, au declarat pentru Antena 3 CNN surse guvernamentale. O majorare mai mare ar produce un deficit periculos pe care România nu și-l poate permite. Oficial, liderii de Guvern se atacă reciproc și licitează, ”care dă mai mult”.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, continuă atacul la Klaus Iohannis și liberali.

„Ce mă deranjează azi e că unii, chiar și unii dintre partenerii noștri de coaliție, încearcă să uite adevărul. Câteodată încearcă să manipuleze prin anumite declarații acest adevăr.

Sorin Grindeanu m-a sunat și a spus „mi-a spus mama să nu cumva să-l schimbăm pe Marius Budăi”. Până aici s-a ajuns în momentul în care Marius Budăi a anunțat că trebuie mărite pensiile prima oară”, a spus Marcel Ciolacu.

”Ce știu eu de la ministrul Finanțelor, pentru o mărire a pensiilor cu 10 la sută, pe care eu o văd necesară, trebuie 11 miliarde de lei. Acum aud că se vorbește de 15 miliarde. Poate că domnul prim ministru sau președintele României au mai multe informații decât mine de la ministrul Finanțelor”, a mai spus el.

”Poziția mea e de cel puțin 10%, la fel cum este și poziția PSD-ului. Asta înseamnă că nu va fi o majorare mai mică de 10%. În momentul în care am anunțat o majorare de cel puțin 10%, spuneau că nu sunt bani și mi-au cerut demisia. Cât de serioase sunt aceste propuneri ale lor?”, spunea și Marius Budăi în emisiunea Sinteza Zilei.

Toate aceste discuții după ce președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă au vorbit despre o creștere a pensiilor de 15%.

”Avem nevoie ca pe baza bugetului să facem modificările necesare să vedem în ce fel putem să sprijinim bugetul. Ce bani rămân pentru a ne duce putea duce în creșterea pensiilor cu 15%, dacă se poate chiar mai mult de 15% și cu salariul minim la 3.000 de lei. Este o cifră pe care am discutat-o și am susținut-o și o susțin cu toată puterea mea”, anunță Nicolae Ciucă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *