Motoarele pe benzină și motorină vor fi interzise din 2035, în UE
Motoarele pe benzină și motorină vor fi interzise din 2035, în UE

Motoarele pe benzină și motorină vor fi interzise din 2035, în Uniunea Europeană. Cea mai nouă decizie a eurodeputaților se referă la motoarele cu combustie internă, de ardere, iar vânzarea mașinilor noi după această dată nu va mai fi permisă.

Eurodeputații și statele membre ale UE au ajuns joi seara la un acord asupra legislației europene de protecția mediului. Obiectivul este de 100% vehicule cu emisii zero până în 2035, iar asta înseamnă oprirea vânzărilor mașinilor cu motoare cu combustie internă, adică pe benzină, motorină sau gaz.

Tocmai am încheiat negocierile privind standardele de CO2 pentru automobile. Decizie istorică a UE privind clima, care confirmă definitiv obiectivul de a avea 100% vehicule cu emisii zero până în 2035, cu etape intermediare în 2025 și 2030”, a scris pe Twitter eurodeputatul francez Pascal Canfin, președintele Comisiei de Mediu a Parlamentului European, relatează agențiile de presă internaționale, citate de B1TV.

Avem un acord”, a mai scris pe Twitter un purtător de cuvânt al președinției cehe a Consiliului UE.

Cu toate acestea, la nivel european se ia în considerare o posibilă undă verde în viitor pentru tehnologii alternative, cum ar fi combustibilii sintetici sau motoarele hibride reîncărcabile, dacă acestea fac posibilă atingerea obiectivului, de eliminare completă a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *