infrastructura edu s5
Primăria Sectorului 5 a depus, încă de la începutul anului 2024, următoarele proiecte pentru Școala Gimnazială I.G.Duca:
“Lucrări de consolidare, reabilitare, supraetajare parțială și extindere Școala Gimnazială I.G.Duca” în cadrul Programului Operațional Regional București – Ilfov. Valoarea totală a proiectului este de 61.844.329,58 lei (aproximativ 12 milioane euro), din care 4.329.103,07 lei (aproximativ 865.000 euro) contribuție de la bugetul local al Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti.
“Lucrări de consolidare, reabilitare Școala Gimnazială I.G.Duca” în cadrul Programului Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat, derulat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 33.875.474,76 lei (aproximativ 6,7 milioane euro), din care valoarea solicitată de la bugetul de stat 22.872.444,63 (aproximativ 4,5 milioane euro) lei și valoarea finanțată de la bugetul local 11.003.030,13 lei (aproximativ 2,2 milioane euro).
În baza Ordinului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației nr. 1270/25.04.2024, 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 “𝐋𝐮𝐜𝐫𝐚̆𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐨𝐥𝐢𝐝𝐚𝐫𝐞, 𝐫𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐒̗𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐚̆ 𝐈.𝐆.𝐃𝐮𝐜𝐚”, 𝐝𝐞𝐩𝐮𝐬 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐍𝐚𝐭̗𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐨𝐥𝐢𝐝𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐂𝐥𝐚̆𝐝𝐢𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐮 𝐑𝐢𝐬𝐜 𝐒𝐞𝐢𝐬𝐦𝐢𝐜 𝐑𝐢𝐝𝐢𝐜𝐚𝐭, 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐬𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐚𝐭 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐞𝐦𝐧𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭̗𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐧 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥𝐚̆ 𝐝𝐞 𝟑𝟑.𝟖𝟕𝟓.𝟒𝟕𝟒,𝟕𝟔 𝐥𝐞𝐢 (𝐚𝐩𝐫𝐨𝐱𝐢𝐦𝐚𝐭𝐢𝐯 𝟔,𝟕 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨).
În luna martie 2023, Primăria Sectorului 5 a depus la Primăria Municipiului București, documentația necesară pentru obținerea Certificatului de Urbanism pentru CONSOLIDARE, REABILITARE, SUPRAETAJARE PARȚIALĂ ȘI EXTINDERE Școala Gimnazială I.G.Duca. După opt luni, Primăria Municipiului București a emis două certificate de urbanism în care a schimbat soluția DALI.
Ulterior, Primăria Sectorulului 5 a fost nevoită să modifice toată documentația DALI, ca aceasta să fie în conformitate cu certificatul de urbanism emis de Primăria Municipiului București.
Primăria Sectorului 5 a făcut toate demersurile pentru emiterea certificatului de urbanism necesar demarării proiectului, înaintând către Primăria Municipiului București toate documentele solicitate în completare, a cerut înscrierea în audiență la Arhitectul Șef și a participat, împreună cu Arhitectul Șef al Sectorului 5 și proiectantul, la întâlniri cu reprezentanți ai departamentului de urbanism al Municipiului București.
Urmare a tuturor acestor demersuri, Primăria Municipiului București a emis în octombrie 2023 certificatele de urbanism menționate anterior, cu mențiunea că au fost modificate soluțiile de arhitectură propuse inițial și, pe cale de consecință, au impus modificarea fundamentală a documentațiilor tehnice conform soluțiilor agreate de către PMB (în calitate de proprietar al imobilului și de emitent al Certificatului de urbanism, și ulterior al Autorizației de construire).
Astfel, în baza specificațiilor tehnice propuse a fost actualizată/refăcută Documentația pentru Avizarea Lucrărilor de Intervenții – DALI și a fost emis aviz de principiu al Arhitectului Șef al Municipiului București.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *