Dumitru Sechelariu, mort de 11 ani, adăugat pe listele cu candidați din Bacău. Reacția Biroului Electoral
Dumitru Sechelariu, mort de 11 ani, adăugat pe listele cu candidați din Bacău. Reacția Biroului Electoral

Situația neobișnuită întâmplată la Biroul Electoral de Circumscripție Municipal Bacău, unde numele fostului primar Dumitru Sechelariu, decedat în 2013, a fost inclus pe lista de candidați pentru primăria orașului Bacău. Greșeala a fost ulterior corectată.

Mai exact, Dumitru Sechelariu, care a fost primar al Bacăului între 1996 și 2004, a fost confundat cu fratele său mai mic, Sergiu Sechelariu. Sergiu Sechelariu este candidatul care dorea să participe la alegerile locale din 2024 din partea Partidului Verde.

Greșeala a fost observată în documentul oficial publicat de BECM, care enumera ordinea candidaților pe buletinele de vot pentru alegerile din 9 iunie 2024.

Biroul Electoral Bacău a corectat greșeala prin înlocuirea numelui Dumitru, cu cel corect, Sergiu, în documentele oficiale.

Observând ca in corpul Hotărârii nr.30/10.05.2024 privind stabilirea ordinii de înscriere pe buletinele de vot utilizate pentru alegerea primarului si a consiliului local s-a strecurat o eroare materiala si anume: numele Sechelariu Dumitru, in loc de Sechelariu Sergiu asa cum este corect”, au transmis reprezentanții BEC, potrivit B1TV.

 

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *