Proiectul de măsuri fiscale elaborat de Guvern este neconstituțional, transmite USR. Opoziția a analizat documentul cât timp s-a aflat în dezbatere publică și a descoperit o serie de prevederi care sunt în contradicție cu legea fundamentală a țării.

Experții USR au prezentat argumente pe zeci de pagini privind neconstituționalitatea și nelegalitatea prevederilor ordonanței de măsuri fiscale, care cuprinde și o serie de majorări de taxe pentru populație și firme. Pe acest proiect, angajarea răspunderii Guvernului Ciolacu ar urma să aibă loc marți după amiază, în Parlament.

Cu toate acestea, surprinzător, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a emis un aviz favorabil pentru acest proiect de lege. USR a obținut acest aviz elaborat de experții din Ministerul Justiției. Chiar experții din ministerul condus de Alina Gorghiu arată că proiectul de lege conține prevederi care sunt considerate neconstituționale și nelegale, transmite B1TV.

USR a intrat în posesia avizului elaborat de experții din Ministerul Justiției pentru Legea Creșterii Taxelor, pe care Marcel Ciolacu vrea să își angajeze răspunderea. Sunt zeci de pagini de argumente privind neconstituționalitatea și nelegalitatea prevederilor acestei legi. Cu toate acestea, ministrul Alina Gorghiu a emis un aviz favorabil pentru această lege”, a transmis USR într-un comunicat.

USR și Forța Dreptei au anunțat că vor ataca această lege la Curtea Constituțională, pe motiv de abuz, caracter anti-economic și neconstituționalitate. Această acțiune vine în contextul în care Guvernul intenționează să-și asume răspunderea pe acest proiect de lege în Parlament, ceea ce înseamnă că va trece fără dezbatere parlamentară. Decizia Guvernului de a-și asuma răspunderea pe acest pachet fiscal a fost criticată pentru lipsa de transparență și timpul scurt acordat parlamentarilor pentru a analiza și modifica proiectul.

Exact pentru banii murdari, furați, din portbagajul domnului Buzatu și al altor baroni cresc ei taxele românilor. Trebuie finanțată această clientelă de partid. Dacă tot adunăm zecile de milioane de peste tot, de pe unde se drenează banul public, ies miliardele alea care-i sunt lipsă domnului Ciolacu la buget. Iar în spatele banilor furați de clientela de partid înseamnă un drum mai prost, spitale lipsă, drame reale, oameni care pleacă din țară. Domnul Ciolacu vine și ne spune acuma: ”Sunt pe drojdie, trebuie să contribuiți, să-mi dați niște bani, băgați în portbagajul Guvernului”, a afirmat anterior președintele USR.

De asemenea, Consiliul Economic și Social (CES) a avizat negativ acest proiect de lege, argumentând că măsurile propuse, în special creșterea fiscalității pentru mediul privat, au avut în trecut un efect negativ și că mediul privat are nevoie de predictibilitate și stabilitate, nu de creșterea taxelor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *