Propaganda homosexualității va fi interzisă prin lege în Rusia
Propaganda homosexualității va fi interzisă prin lege în Rusia

Propaganda homosexualității va fi interzisă prin lege în Rusia, după ce în Duma de stat a fost depus un proiect, pe 20 octombrie. Deja în Rusia este pedepsită „propaganda relațiilor sexuale netradiționale” între minori, care, o dată cu adoptarea acestei legi, se va extinde și la persoanele majore.

Din iunie 2013, Codul rus al infracțiunilor administrative conține articolul 6.21 (propaganda relațiilor sexuale netradiționale între minori), care prevede o amendă de până la 100.000 de ruble (8.000 de lei) pentru persoane fizice și până la un milion de ruble pentru persoanele juridice, precum și suspendarea activitățile companiei și expulzarea din țară a străinilor care au săvârșit o infracțiune.

În plus, din 2013, Legea federală „Cu privire la protecția copiilor împotriva informațiilor dăunătoare sănătății și dezvoltării lor” interzice diseminarea în rândul copiilor a informațiilor „care promovează relații sexuale netradiționale” și legea „Cu privire la garanțiile fundamentale ale drepturilor Copilul din Federația Rusă” obligă autoritățile să „protejeze” copiii de „promovarea relațiilor sexuale netradiționale” transmite B1TV.

Duma de Stat intenționează să ia în considerare noi proiecte de lege în prima lectură pe 27 octombrie.

Autoritățile ruse au afirmat în mod repetat că „Occidentul colectiv” luptă împotriva Rusiei, care, printre altele, ar impune lumii o „ideologie de gen” și a trecut la negarea „normelor religiei și ale familiei”. Patriarhul Kirill a justificat chiar războiul agresiv din Ucraina prin necesitatea de a preveni „paradele gay” acolo.

Vladimir Putin, în cadrul unui discurs despre anexarea teritoriilor ucrainene, i-a speriat pe ruși cu faptul că există mai multe genuri, și a întrebat: „Ei vor ca noi, aici, la noi, în Rusia, în loc de mama și tata, să avem un „părinte numărul unu”, „numărul doi”… sunteți nebuni?”

Nu există aproape nimic nou sau unic în retorica combaterii homosexualității. Aceasta este folosită într-o mare varietate de regimuri autoritare, de la Germania sub Hitler și Italia sub Mussolini până la Gambia și Uganda în secolul XXI, relatează meduza.io.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *