Republica Moldova a cumpărat energie din România, în criză energetică
Republica Moldova a cumpărat energie din România, în criză energetică

Republica Moldova a cumpărat energie din România, în condițiile în care se confruntă cu cea mai gravă criză energetică de până în prezent, a spus președinta Mata Sandu. Este o cantitate suplimentară de curent luată de la noi, iar situația se va repeta, a mai spus președinta Republicii.

Este cea mai gravă criză energetică din istoria Republicii Moldova a spus Maia Sandu, care a făcut mai multe achiziții din România. Urmează o nouă cumpărare, de data aceasta de la OMV Petrom, după cum a afirmat pe Facebook vicepremierul Andrei Spînu:

Azi Moldova a continuat să ia energie de avarie din România. Mâine vom fi în aceeași situație.

Energocom a semnat un contract cu OMV Petrom (România) pentru alți 50 MW, însă nu este suficient pentru a acoperi întreg deficitul. Trebuie să continuăm să economisim pentru a evita deconectările consumatorilor. De asemenea, azi s-a reușit completarea stocului de gaz cu încă 6 mln m3. În total avem achiziționate 89.5 mln m3 de gaz”, a declarat Andrei Spînu, potrivit B1TV.

Criza de curent și teama de raționalizarea energiei electrice din Republica Moldova determină cetățenii să facă provizii de lumânări, lanterne, candele și gaz lampant, transmite TV8.

Comercianții din piața centrală a Chișinăului au confirmat creșterea cererii, care a provocat și scumpirea acestor produse.

Comercianții spun că n-au avut de mult atâția cumpărători. Ei declară că în ultimele zile numărul celor care vin să cumpere lanterne, lumânări, candele, dar și gaz lampant, a crescut considerabil. A crescut și prețul acestor mărfuri, cu circa 20 la sută.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *