Protest cu sute de oameni la spitalul din Satu Mare, unde o adolescentă de 15 ani a murit în mai puțin de o oră de la internare, deși intrase în camera de gardă pe picioarele ei. Oamenii au aprins lumânări și au scandat „afară criminalii din spitale”, învinuindu-l pe medicul care a tratat-o de moartea fetei și care nu ar fi fost la prima abatere.

Manifestanții sosiți joi seară în parcul din fața UPU al Spitalului de Urgență Satu Mare au aprins lumânări și au depus flori lângă o poză cu chipul elevei de 15 ani, iar ulterior au blocat drumul din fața spitalului și au cerut să se facă dreptate, scandând, printre altele „afară criminalii din spitale” și „demisia”.

Protest cu sute de oameni în fața spitalului din Satu Mare. Oamenii au cerut demisia unui medic care fusese concediat în 2016 în contextul altor reclamații, dar care a fost reangajat după ce a dat spitalul în judecată și a câștigat, relatează B1TV.

Tatăl fetei de 15 ani spune că și-a dus fiica la spital „pe picioare, zâmbind”, iar „apoi am adus-o acasă în sicriu”.

Managerul de la SJU Satu Mare, Adrian Marc, susține că au fost demarate mai multe anchete și este așteptat rezultatul investigației efectuate de Colegiul Medicilor, investigație care ar urma să arate cauzele și circumstanțele decesului, dar și dacă medicul care a tratat-o pe elevă a procedat corect sau este vorba despre un caz de malpraxis. Directorul spitalului încurajează pacienții să depună plângeri dacă se consideră nedreptățiți, pentru că în lipsa acestora nu poate derula anchete.

Este o comisie care poate stabili dacă este vorba sau nu despre o culpă medicală. Cazul este în analiză la Colegiul Medicilor, eu nu am cum să exercit presiune asupra lor. Îmi doresc obiectivitate şi doresc măsuri cât mai rapide, mai curate şi concrete. Nu am ce să ezit, nu am nicio datorie faţă de doctorul în cauză sau alte cadre. Eu îmi doresc să se ia măsurile corecte. Eu în două rânduri repetate am fost asociat că instig oamenii să vină să depună reclamaţii împotriva unui cadru medical. Nu e vorba că instig, dar am zis ‘daţi-mi muniţie pentru război’. Vă asigur că ceea ce trebuie făcut voi face”, a declarat managerul spitalului.

Într-un comunicat al SJU Satu Mare se susține că eleva de 15 ani a murit după al doilea stop cardiorespirator, care nu a mai putut fi resuscitat, manifestând probleme de respirație.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, Adrian Marc, a precizat că medicul contestat nu ar mai fi primit la muncă până când ancheta nu este finalizată în acest caz.

„Dânsul și-a consumat norma de lucru pe luna ianuarie și este pe partea de repaus, care este conform legii. Și nu lucrează! Dar eu vă promit că nu va lucra până nu o să avem o concluzie în acest caz. Din păcate, și trebuie să spun acest lucru, suspendarea unui contract de muncă, în legislație, este dovedită a fi neconstituțională. Este abrogată din Codul Muncii”, a spus Adrian Marc, citat de PresaSM.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *