Proteste pro-palestiniene la universitățile din România. Informațiile rectorului Universității București
Proteste pro-palestiniene la universitățile din România. Informațiile rectorului Universității București

Rectorul Universității din București, Marian Preda, crede că există posibilitatea izbucnirii de proteste pro-palestiniene și antisemite și în cadrul instituției pe care o conduce, în contextul manifestațiilor similare din universitățile americane și vest-europene.

Preda a menționat duminică seară, într-o emisiune TV că există o oarecare mobilizare a studenților, cu mesaje de tipul „Studenți din toate universitățile, uniți-vă”, care amintesc de lozincile comuniste, transmite B1TV.

În aprilie, campusurile universitare din SUA au devenit scena unor proteste pro-palestiniene și antisemite de amploare, un model care a fost preluat și de studenții din universitățile europene în luna mai. Astfel de manifestații au avut loc la universități din Germania, Franța, Belgia, Elveția și Olanda, unde poliția a intervenit și a efectuat 125 de rețineri vizând participanții care au refuzat să părăsească tabăra improvizată.

Rectorul Marian Preda anticipează că un fenomen similar s-ar putea întâmpla și la Universitatea din București, în contextul mobilizării studenților și al extinderii protestelor pro-palestiniene în universitățile occidentale.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *