PSD anunță moțiune de cenzură și sesizarea Curții Constituționale. Miza: alegerile locale în două tururi
PSD anunță moțiune de cenzură și sesizarea Curții Constituționale. Miza: alegerile locale în două tururi

Dacă Guvernul își va asuma răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi, PSD va iniția o moțiune de cenzură și va ataca actul normativ la Curtea Constituțională. PNL susține alegerea primarilor în două tururi- prin modificarea legii electorale- nu însă și PSD, care a decis marți în Comitetul Executiv să sancționeze inițiativa liberală.

Sesizarea la CCR și moțiunea de cenzură au fost decise de liderii PSD în ședința Comitetului Executiv, cu unanimitate de voturi potrivit publicației Știri pe surse.

Asumarea răspunderii Guvernului pentru alegerea primarilor în două tururi ar avea însă o motivație conexă, în afara unor alegeri corecte.

Miza acestei angajări ar avea ca scop forțarea PSD de a depune moțiune de cenzură și a pica în Parlament actualul Guvern deschizând astfel drumul pentru declanșarea alegerilor anticipate, arată Hotnews.

Liderii PSD s-au întâlnit marți pentru a discuta despre depunerea unei moțiuni de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban și despre congresul PSD care urmează să aibă loc în februarie.

Liderul interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații urmează să înceapă strângerea de semnături pentru depunerea moțiunii de cenzură în următoarea sesiune parlamentară. Ciolacu a spus că tema alegerilor primarilor în două tururi este o „temă falsă”. Despre o posibilă asumare a răspunderii pe alegerile primarilor în două tururi, Marcel Ciolacu a spus că în acest caz PSD va depune moțiune de cenzură.

De asemenea, liderii social-democrați au decis ca Gheorghe Șimon să fie numit coordonator asupra organizației PSD Cluj, Liviu Alexa fiind în continuare, formal, președinte interimar.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, că PNL susține alegerea primarilor în două tururi și că va găsi cea mai bună soluție pentru modificarea legii în acest sens. Un astfel de proiect e blocat la Camera Deputaților, a adăugat Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *