PSD ar câștiga un procent mai bun la alegeri. La cât a redus handicapul față de PNL
PSD ar câștiga un procent mai bun la alegeri. La cât a redus handicapul față de PNL

PSD ar câștiga un procent mai bun la alegeri față de ultimul scrutin, relevă un sondaj prezentat de liderul interimar al partidului, Marcel Ciolacu, la ședința Comitetului Executiv de miercuri. Social democrații au mai redus din handicapul de la alegerile europarlamentare și prezidențiale și acum diferența între PSD și PNL s-a mai micșorat, potrivit datelor prezentate de Ciolacu.

Mai exact, la următoarele alegeri PSD ar obține un procent de 27% din voturi, în timp ce PNL ar beneficia de 38%. În schimb, Pro România, PMP și ALDE nu trec de pragul electoral pentru a mai intra în Parlament, potrivit Digi24.

Conform unor surse din partid, explicația rezultatului este că „valul anti-PSD care a măturat partidul la alegerile de anul trecut s-a mai stins”.

Sondajul lui Ciolacu:

PNL-38%

PSD-27%

USR-14%

UDMR-5%

PMP-4%

Pro România-4%

ALDE-3%

În ședința CEx liderii au discutat pe marginea acestui sondaj o eventuală alianță cu Pro România. Concluzia conducerii PSD a fost ca alianțele cu partidul lui Victor Ponta se pot face doar pentru alegerile locale. PSD nu agreează varianta unei alianțe naționale care presupune o listă comună de parlamentari cu formațiunea lui Ponta.

Printre cei care s-a opus a fost și fostul președinte al partidului, Viorica Dăncilă.

Dacă PSD ar câștiga un procent mai bun la viitoarele alegeri, fostul președinte al PSD, Viorica Dăncilă, a declarat miercuri, înaintea ședinței CEx, că nu este de acord cu o alianță la nivel național cu partidul lui Victor Ponta, pentru că a pus umărul la dărâmarea guvernului pe care l-a condus. „Nu îmi schimb foarte ușor opiniile”, a spus Dăncilă.

„Este clar că sunt județe în care această alianță deja există. Eu cred că trebuie lăsat la latitudinea fiecărui județ. Eu nu pot fi de acord cu o alianță la nivel națuional cu un partid care a votat împotriva Guvernului PSD”, a completat Viorica Dăncilă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *