PSD ar câștiga un procent mai bun la alegeri. La cât a redus handicapul față de PNL
Actualitate

PSD ar câștiga un procent mai bun la alegeri. La cât a redus handicapul față de PNL

PSD ar câștiga un procent mai bun la alegeri față de ultimul scrutin, relevă un sondaj prezentat de liderul interimar al partidului, Marcel Ciolacu, la ședința Comitetului Executiv de miercuri. Social democrații au mai redus din handicapul de la alegerile europarlamentare și prezidențiale și acum diferența între PSD și PNL s-a mai micșorat, potrivit datelor prezentate de Ciolacu.

Mai exact, la următoarele alegeri PSD ar obține un procent de 27% din voturi, în timp ce PNL ar beneficia de 38%. În schimb, Pro România, PMP și ALDE nu trec de pragul electoral pentru a mai intra în Parlament, potrivit Digi24.

Conform unor surse din partid, explicația rezultatului este că „valul anti-PSD care a măturat partidul la alegerile de anul trecut s-a mai stins”.

Sondajul lui Ciolacu:

PNL-38%

PSD-27%

USR-14%

UDMR-5%

PMP-4%

Pro România-4%

ALDE-3%

În ședința CEx liderii au discutat pe marginea acestui sondaj o eventuală alianță cu Pro România. Concluzia conducerii PSD a fost ca alianțele cu partidul lui Victor Ponta se pot face doar pentru alegerile locale. PSD nu agreează varianta unei alianțe naționale care presupune o listă comună de parlamentari cu formațiunea lui Ponta.

Printre cei care s-a opus a fost și fostul președinte al partidului, Viorica Dăncilă.

Dacă PSD ar câștiga un procent mai bun la viitoarele alegeri, fostul președinte al PSD, Viorica Dăncilă, a declarat miercuri, înaintea ședinței CEx, că nu este de acord cu o alianță la nivel național cu partidul lui Victor Ponta, pentru că a pus umărul la dărâmarea guvernului pe care l-a condus. „Nu îmi schimb foarte ușor opiniile”, a spus Dăncilă.

„Este clar că sunt județe în care această alianță deja există. Eu cred că trebuie lăsat la latitudinea fiecărui județ. Eu nu pot fi de acord cu o alianță la nivel națuional cu un partid care a votat împotriva Guvernului PSD”, a completat Viorica Dăncilă.

Related posts

Pactul secret dintre Ludovic Orban și Marcel Ciolacu, despre anticipate și alegerea primarilor în două tururi

Constantinescu Gabriel

Viorica Dăncilă spune că a rămas fără prieteni de când nu mai e președintele PSD. „Important este omul, nu funcția”

Constantinescu Gabriel

Ex-procurorul „Portocală”, arestat preventiv și ridicat de acasă de polițiști. Avea bagajul făcut

Constantinescu Gabriel

Marcel Ciolacu se pregătește pentru amânarea alegerilor parlamentare, printr-un proiect de lege

Constantinescu Gabriel

Marcel Ciolacu: „Eugen Nicolicea nu mai are susţinere pentru un nou mandat de parlamentar”. Ce spune despre Viorica Dăncilă

Andrada Ionescu

PSD a validat parțial candidaturile pentru alegerile parlamentare. Coarnă și Gavrilescu ocupă poziții eligibile

Andrada Ionescu

1 comment

PNL a scăzut în sondaje, dar rămâne liderul încrederii românilor 2 martie 2020 at 19:58

[…] ar avea loc alegeri parlamentare, din totalul celor care ar merge la vot, 40,7% spun că ar vota cu PNL. PSD urcă la 25,8% și ar ajunge la mai bun nivel de la alegerile europarlamentare din mai 2019. […]

Reply

Leave a Comment