PSD acuză USR că face scut în jurul propriilor reprezentanți din Primăria Sectorului 1 și îi cere să aplice principiile de integritate și anticorupție și asupra acestora. În contextul în care șeful AEP a demisionat după scandalul angajării cumnatei, social democrații spun că și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand trebuie să își dea demisia.  

„După ce au solicitat cu înfocare revocarea președintelui Autorității Electorale Permanente (AEP) pentru că a angajat în instituție o rudă de gradul II, cei din conducerea USR nu mai pot continua să-i protejeze politic pe colegii lor de partid din administrația Sectorului 1, acuzați de fapte penale similare sau chiar mai grave. Este incalificabil că USR se face că nu vede cazul directorul Administrației Domeniului Public Sector 1, Sorina Oancea, care, exact ca președintele AEP, și-a angajat o rudă de gradul II, respectiv cumnatul, la șefia Biroului Parcări aflat în subordinea sa. La fel de jenant e și faptul că USR s-a făcut scut pentru apărarea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, acuzată de o faptă chiar mai gravă, respectiv că a angajat „o rudă de gradul zero”, adică pe sine, în poziția de manager al unui proiect gestionat de instituția pe care o conduce”, transmite vineri PSD. Social-democrații amintesc că exact ca în cazul președintelui AEP, Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul pentru fapta penală de conflict de interese comisă de Clotilde Armand, fără însă ca acest lucru să fie urmat de suspendarea sa din USR.

„După cum se vede, conflictele de interese au devenit o practică generalizată în Primăria Sectorului 1, sub privirile îngăduitoare ale USR, care acum pune la îndoială credibilitatea ANI, după ce ani la rând i-a lăudat rolul fundamental în demascarea cazurilor de corupție și de incompatibilitate.”, spun social-democrații. Constantin-Florin Mitulețu Buică și-a dat demisia miercuri din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente, după scandalul legat de angajarea cumnatei sale pe post de consilier. Mitulețu Buică a recunoscut că a aprobat angajarea cumnatei sale, dar a afirmat că a respectat legea. Agenția Națională de Integritate o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, de conflict de interese administrativ, pentru că s-a numit singură manager într-un proiect anticorupție finanțat din fonduri europene, în urma căruia ar fi câștigat aproape 19.000 de lei. ANI a sesizat parchetul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *