PSD conduce în topul preferințelor românilor și ar ieși pe primul loc
PSD conduce în topul preferințelor românilor și ar ieși pe primul loc

PSD conduce în topul preferințelor românilor și ar ieși pe primul loc în cazul organizării alegerilor parlamentare, relevă un sondaj CURS comandat chiar de social-democrați.

PSD ar obţine 36% din voturile românilor dacă ar avea loc alegeri parlamentare. PNL ar obţine 19%, AUR ar obţine 14%, iar USR PLUS doar 11%. De asemenea, PMP s-ar întoarce în Parlament, întrucât UDMR şi PMP ar obţine 5% şi PMP ar intra astfel în Parlament, potrivit sondajului CURS, comandat de PSD, citat de G4media.

PSD conduce în topul preferințelor românilor. Toate procentele sunt valabile la o prezenţă de vot de 42%. În ceea ce priveşte o moţiune de cenzură pentru dărâmarea Guvernului, 45% dintre repondenţi consideră că PSD nu ar trebui să depună moţiune de cenzură.

Însă, 43% dintre intervievaţi consideră că PSD ar trebui să iniţieze propria procedura legislativă pentru moţiunea de cenzură.

Tot 45% dintre cei care au participat la sondaj consideră că alegerile anticipate nu ar fi soluţia pentru rezolvarea crizei, arată sursa citată.

În schimb, alţi 42% cred că o nouă rundă de alegeri ar fi cheia detensionării politice. Sursa citată mai arată că un procent mare de intervievaţi, de 75%, se consideră bine informaţi despre criza politică.

Acelaşi sondaj arată că 36% din persoanele intervievate au ca principală îngrijorare creşterea preţurilor, iar alte 16% se tem de posibilitatea întoarcerii elevilor la şcoala online. Doar 3% sunt preocupate de corupţie şi 13% de valul patru al pandemiei de COVID-19, mai arată sursa citată. Sondajul a fost realizat în perioada 8-10 septembrie, prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing) pe 861 de persoane cu vârste de peste 18 ani, cu o marjă de eroare de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *