Cazurile de COVID în școli nu au legătură cu începerea școlii
Cazurile de COVID în școli nu au legătură cu începerea școlii

Cazurile de COVID în școli nu au legătură cu începerea școlii, susține ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, ci sunt rezultatul activităților din vacanță, din ultimele săptămâni ale acesteia.

În primul rând este rezultatul infectărilor din ultima parte a vacanţei de vară, de la evenimentele speciale, din mall-uri, nu au nicio legătură cu şcoala. Infectările generate de şcoală vor fi vizibile abia la finalul lunii septembrie. Este vorba de peste o mie de infectări în rândul elevilor şi de peste 600 în rândul profesorilor şi al personalului auxiliar. Însă ce trebuie să reţinem este că peste 93% dintre elevi pot merge la şcoală cu prezenţă fizică. Este din păcate o situaţie care confirmă că această nouă tulpină este mult mai contagioasă şi afectează şi tinerii. Este un motiv în plus pentru respectarea şi mai riguroasă a regulilor sanitare în şcoli, un motiv în plus pentru vaccinarea în şcoli, atât pentru elevi, cât şi pentru profesori”, a declarat ministrul Educaţiei, duminică seara, la Digi24.

Cazurile de COVID în școli. Sorin Cîmpeanu a mai precizat că nu a existat nicio situaţie în care o clasă să treacă în sistem online după testarea pozitivă a unuia dintre elevi.

„Toate cazurile au fost depistate în urma apariţiei de simptome, iar testarea a confirmat pozitivitatea acestor situaţii. Este un motiv în plus de a face apel încă o dată la părinţi ca în cazul în care observă cele mai mici simptome să nu-i trimită în colectivitate”, a mai precizat Cîmpeanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *