Masca de protecție este obligatorie în școli, de la începerea noului an școlar, reamintește ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Sunt însă și unele excepții, a explicat el.

Masca de protecție recomandată este cea medicală, dar și cea textilă este acceptată.

Ordinul e foarte clar – masca e obligatorie. Există excepţii pentru învăţământul special, pentru cei mici, pentru orele de sport ce se pot derula până la incidenţa de 2 la mie în localitate.

În rest, masca de protecţie e obligatorie. E în interesul elevilor şi profesorilor pentru că această nouă tulpină (Delia) se răspândeşte mult mai uşor şi-i afectează şi pe copii”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Masca de protecție este obligatorie în școli. Ministrul a precizat apoi că nimeni nu va verifica măştile textile, dacă ele respectă niște standarde. Important este ca acestea să acopere gura și bărbia: „Anexa 1 a Ordinului de ministru precizează se recomandă măştile medicale, dar sunt permise şi măştile textile. Nu spune nimeni nimic despre standarde la măştile textile. Important e ca cei mici să aibă nasul şi bărbia acoperite”.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că profesorii din învățământul special pot folosi viziere.

Join the Conversation

3 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *