Image default
Actualitate

Masca de protecție rămâne obligatorie în școli, spune Sorin Cîmpeanu

Masca de protecție este obligatorie în școli, de la începerea noului an școlar, reamintește ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Sunt însă și unele excepții, a explicat el.

Masca de protecție recomandată este cea medicală, dar și cea textilă este acceptată.

Ordinul e foarte clar – masca e obligatorie. Există excepţii pentru învăţământul special, pentru cei mici, pentru orele de sport ce se pot derula până la incidenţa de 2 la mie în localitate.

În rest, masca de protecţie e obligatorie. E în interesul elevilor şi profesorilor pentru că această nouă tulpină (Delia) se răspândeşte mult mai uşor şi-i afectează şi pe copii”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Masca de protecție este obligatorie în școli. Ministrul a precizat apoi că nimeni nu va verifica măştile textile, dacă ele respectă niște standarde. Important este ca acestea să acopere gura și bărbia: „Anexa 1 a Ordinului de ministru precizează se recomandă măştile medicale, dar sunt permise şi măştile textile. Nu spune nimeni nimic despre standarde la măştile textile. Important e ca cei mici să aibă nasul şi bărbia acoperite”.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că profesorii din învățământul special pot folosi viziere.

Citește pe aceiași temă

Firea testează gratuit elevii și profesorii cu simptome

Andrada Ionescu

Scandal de la masca de protecție, într-un magazin. Bărbatul care i-a cerut altuia să-și tragă masca peste nas a fost amendat. Cum explică poliția

Constantinescu Gabriel

Masca nu e obligatorie în spațiile publice. Decizia surprinzătoare a unei instanțe din România

Constantinescu Gabriel

Lasă un comentariu