Ludovic Orban
Ludovic Orban anunță că va comunica Guvernului moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR și va demara procedurile pentru votare. „Nu pot să blochez o moțiune, ar însemna un abuz în funcție”

Există un risc major pentru adoptarea moțiunii de cenzură, consideră Ludovic Orban, președintele PNL, dar liberalii vor apăra Guvernul Cîțu. Orban crede că s-a ajuns aici din cauza premierului Florin Cîțu, contracandidatul său la președinția PNL, care a luat decizii fără să se consulte cu el.

Florin Cîțu „trebuie să fie pregătit pentru moţiunea de cenzură. Moţiunea asta s-a născut în urma unor decizii pe care le-a luat în calitate de prim-ministru fără să mă consulte şi fără acordul meu. PNL va face tot ce e posibil pentru a apăra Guvernul. Sigur că situaţia nu e deloc bună şi există un risc major de adoptare a moţiunii de cenzură”, a declarat luni Ludovic Orban, potrivit B1TV.

Există un risc major pentru adoptarea moțiunii. Liderul liberalilor a mai susținut că sunt atâția partlamentari care azi nu mai susțin Guvernul încât e posibil să se depună două moțiuni: „Pentru a depune o moţiune, ai nevoie de minim 25% dintre parlamentari. Iată că există parlamentari pentru două moţiuni de cenzură”, a explicat el.

Dacă îşi dau demisia miniştrii USR PLUS, mai există şi procedura constituţională prin care premierul va trebui să prezinte în Parlament, la expirarea celor 45 de zile de interimat, să ceară şi să obţină un vot majoritar, adică 234 de voturi pentru o remaniere, pentru că e o remaniere cu schimbarea componenţei Guvernului”, a mai explicat Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *