PSD renunță la proiectul de lege care limitează accesul la informațiile publice
Actualitate

PSD renunță la proiectul de lege care limitează accesul la informațiile publice. Grindeanu: „Nu este o prioritate”

PSD renunță la proiectul de lege care limitează accesul la informațiile publice. Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD, a declarat vineri că parlamentarii social-democraţi care au iniţiat proiectul pentru modificarea Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public şi-au retras semnătura de pe document: „Nu e o prioritate”, susține Grindeanu.

PSD nu susţine această iniţiativă legislativă (proiectul de modificarea Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public – n.r.), parlamentarii PSD şi-au retras semnătura de pe acea inţiativă. Nu o considerăm o prioritate în acest moment. Înţeleg că explicaţia (celor care au iniţiat proiectul – n.r.) este una de volum de muncă în cazul aleşilor. Eu cred că forma în care a fost propusă nu este cea potrivită, colegii mei din Parlament au avut discuţii cu parlamentarii PSD care şi-au pus semnătura, dar înţeleg că nu sunt doar PSD, e o iniţiativă a liderului de grup PNL, inclusiv domnul Roman. Ce vă anunţ în acest moment e că parlamentarii PSD şi-au retras semnătura, astfel încât forma propusă să nu mai aibă susţinerea noastră. Discuţiile ulterioare o să le vedem, dar această formă nu este considerată pentru noi a prioritate legislativă”, a spus Grindeanu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PSD.

Iniţiativa a fost depusă miercuri de deputaţii social-democrațiVlad Bontea, Claudiu-Augustin Ilişanu, Eliza-Mădălina Ştefănescu (Peţa) şi George-Gabriel Vişan, precum şi liberalul Florin Roman, însă vineri Roman a precizatcă îşi retrage semnătura de pe proiect.

 

Related posts

PSD este de acord cu anticipatele. Dezvăluirile primarului sectorului 1, Dan Tudorache

Constantinescu Gabriel

Honorius Edward Adrian Circa

Andrada Ionescu

Candidatura lui Rafila și Streinu Cercel pe listele PSD, criticate din „ranchiună și invidie politică” consideră Gabriela Firea

Constantinescu Gabriel

Constantin Radu

George Dumitrescu

Ludovic Orban, după ce USR-PLUS l-a propus pe Dacian Cioloș premier după alegeri: „Premierul e desemnat de partidul care câștigă alegerile”

Andrada Ionescu

Alina Gorghiu: „PSD-un altfel de Dorel”

Alina Angelescu

Leave a Comment