Ce spune Marcel Ciolacu despre viitorul coaliției de guvernare: „Altă soluție nu avem”
Ce spune Marcel Ciolacu despre viitorul coaliției de guvernare: „Altă soluție nu avem”

PSD este pregătit cu moțiunea de cenzură, în funcție de decizia Curții Constituționale a României (CCR). Liderul partidului, Marcel Ciolacu, a spus că social-democrații fie votează moțiunea depusă de USR PLUS și AUR, fie depun propria moțiune, care e scrisă și are semnăturile.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a spus, luni, la Antena 3, că PSD este pregătit pentru orice decizie ar lua, marți, CCR.

„Mâine avem decizia CCR-ului, indiferent care este. Dacă nu există conflict, imediat intră pe ordinea de zi, într-o zi sau două la vot. Tot PSD-ul va vota această moțiune. Dacă există conflict, imediat după decizia CCR eu am anunțat deja colegii să avem un Consiliul Politic Național (…). O să solicit colegilor mei ca mâine să depunem moțiunea, care este pregătită”, a spus Marcel Ciolacu, liderul PSD.

Acesta a precizat că există semnăturile pentru moțiunea de cenzură și textul este deja scris.

„O să cerem joi citirea moțiunii dacă este conflict, iar luni, cel târziu, să avem votul”, a afirmat președintele PSD.

Marcel Ciolacu a mai spus că social-democrații vor alegeri anticipate și nu vor vota un guvern minoritar PNL.

„Este exclus să facem un guvern, că tot aud că face guvern de uniune naţională, face guvern minoritar PNL, face guvern PSD cu PNL. Din punctul nostru de vedere e o singură soluţie – alegeri anticipate. Eu nu pot să cer colegilor mei să facem un guvern cu Raluca Turcan, cu Cîţu, cu Oros. (…) Este exclus de asemenea să susţinem un guvern minoritar al PNL. Am anunţat foarte clar”, a precizat Marcel Ciolacu, liderul PSD.
Totodată, Ciolacu susține că tinerilor nu le-au fost alocați bani în PNRR deși USRPLUS susține că acest segment este electoratul principal al alianței. Liderul social-democrat a criticat o lipsă de transparență a PNRR, spunând că vom afla detalii abia ”acum, de la Comisia Europeană”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *