PSD votează moțiunea inițiată de USR-PLus și AUR iar guvernul cade
PSD votează moțiunea inițiată de USR-PLus și AUR iar guvernul cade

PSD votează moțiunea inițiată de USR-PLus și AUR iar guvernul va cădea, a afirmat președintele formațiunii, Marcel Ciolacu. El s-a răzgândit după ce a afirmat joi după amiază că PSD vrea să meargă pe propria moțiune de cenzură pentru a debarca guvernul. Acum, servește scopului și cea anunțată de USR-PLUS-AUR, neașteptata „coaliție” anti PNL-UDMR.

„Vă spun aici în premieră. Să depună USR și AUR moțiunea, iar PSD votează și pică guvernul. Să semneze ei împreună moțiunea să o depună în Parlament și toți colegii mei, 157, vor vota”, a afirmat președintele PSD joi seară într-o emisiune, la România TV.

Marcel Ciolacu crede că AUR și USR vor reuși să strângă suficiente semnături pentru a avea posibilitatea să depună moțiunea.

Să vină cu moțiunea. N-au voturi să depună moțiune? Să vină cu ea. Discutăm textul și votăm”, a declarat Ciolacu.

PSD își anunțase propria moțiune de cenzură, în prima parte a zilei.. În după-amiaza zilei de joi, reprezentanții PSD au lăsat de înțeles că vor depune propria moțiune și că nu au de gând să valideze un astfel de demers inițiat de AUR sau USR-PLUS. Sorin Grindeanu l-a invitat pe George Simion, pe holurile Parlamentului, să semneze moțiunea PSD.

Nu, vrem să dăm jos Guvernul şi de asta pe această moțiune, singura existentă, trebuie să semneze şi USR şi PSD, nu?”, i-a transmis Grindeanu lui Simion.

Scandalul în coaliție a debutat miercuri, și  a culminat cu demiterea ministrului USR-Plus al justiției, Stelian Ion. Totul a plecat după ce USR a reclamat că nu a fost consultat pentru introducerea pe ordinea de zi a Guvernului a planului de dezvoltare rurală „Anghel Saligny,” despre care spune că este un alt mecanism de sifonare a banilor către baronii locali.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *