Vladimir Putin
Vladimir Putin

Ambasada Rusiei la București ironizează masacrele asupra populației ucrainene din Bucea și Borodianka, în încercarea de a nega zvonurile despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin, în vârstă de 69 de ani.

Într-un mesaj adresat pe Facebook „abonaților”, reprezentanța diplomatică spune că este „recunoscătoare” celor care și-au exprimat dorința de a „ajuta vindecării” lui Vladimir Putin, făcând referire la eventuali donatori de organe.

„Vă îndemnăm să nu vă faceți griji pentru sănătatea domnului Președinte, întrucât zvonurile și speculațiile presei occidentale, din păcate, des replicate și în România, despre boala Șefului Statului rus sunt la fel de neadevărate ca și falsurile care apar constant despre, să zicem, ‘masacrele’ efectuate de către trupele ruse asupra civililor din Bucea, Borodianka și alte localitățile (sic) Ucrainei”, se arată în mesajul postat de Ambasada Rusiei în România, miercuri seară, pe Facebook.

Declarația diplomației ruse vine la câteva zile după ce cotidianul italian La Stampa a scris că Vladimir Putin ar fi fost operat de urgență, în noaptea de duminică spre luni.

Președintele rus ar suferi de o formă gravă de cancer și i s-ar fi făcut rău după 9 Mai, când a asistat la parada militară cu o pătură pe picioare și a părut să șchiopăteze.

Informațiile erau atribuite serviciilor secrete americane, însă oficialii de la Washington nu au comentat cu privire la posibila boala de care ar suferi Vladimir Putin.

Acesta și-a făcut apariția, luni, la o reuniune a liderilor din Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), potrivit unui anunț al Kremlinului.

Ziarul italian a mai scris că regimul de la Moscova ar fi pregătit înregistrări care să fie difuzate presei pe o perioadă de zece zile.

Cât timp Vladimir Putin ar fi fost în operație, conducerea Rusiei ar fi fost preluată de secretarul Consiliului de securitate rus, Nikolai Patruşev, fost ofițer KGB și fost șef al FSB.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *