Vladimir Putin trage cu arma în imagini publicate de presa ucraineană. Putin a vizitat o bază a recruților și nu s-a sfiit să tragă cu o pușcă cu lunetă, comportându-se familiar cu toți cei care îl înconjurau. „Putin a ieșit din buncărul său pentru a trage în naziști imaginari”, este comentariul care însoțește scurtul videoclip postat pe pagina de Twitter a publicației Nexta.

În imagini, filmate joi, liderul de la Kremlin apare culcat pe burtă, cu paltonul pe el, în timp ce trage cu o armă model SVD, cu prilejul unei vizite pe care a făcut-o la un poligon pentru soldații mobilizați în regiunea Reazan, din Rusia Centrală, arată B1TV.

Vladimir Putin a discutat cu unii dintre soldaţii mobilizaţi. „Noroc!”, i-a spus Putin unuia dintre ei, bătându-l pe spate.

Potrivit agenţiilor de presă ruseşti, preşedintele rus a asistat şi la exerciţiile tactice sau de izolare a unui incendiu de proporţii.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, prezent şi el alături de Putin, i-a făcut o prezentare privind antrenamentul a sute de rezervişti mobilizaţi, au relatat agenţiile ruseşti.

Kremlinul a transmis că, deşi mai multe regiuni au finalizat deja procesul, mobilizarea parţială a sute de mii de rezervişti pentru a fi trimişi să lupte în războiul din Ucraina nu s-a încheiat „deocamdată”, notează AFP.

Deocamdată nu există încă un decret prezidenţial care să pună capăt mobilizării”, a susținut purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Declarația acestuia vine în contextul în care Serghei Sobianin, primarul Moscovei, a transmis luni închiderea centrelor de mobilizare militară în capitala rusă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *