vladimir putin 1

Vladimir Putin a fost lăsat din nou să aștepte cu mâinile în buzunare întâlnirea cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, la summitul regional din Kazahstan. Liderul de la Kremlin a încercat să pară relaxat și preocupat în același timp, însă a fost nevoit să apeleze la câteva trucuri pentru a umple aproape două minute de așteptare până la sosirea lui Erdogan.

Liderul de la Kremlin s-a trezit joi într-o situație familiară deja, înainte de întâlnirea programată cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan la summitul Conferinței privind cooperarea și măsurile de consolidare a încrederii în Asia (CICA), de la Astana, relateaza Digi 24.

Putin a fost lăsat din nou să-l aștepte pe Erdogan în sala pregătită pentru întâlnirea celor doi. Liderul de la Kremlin a fost filmat consultându-și preocupat notițele pregătite pentru întâlnire, s-a învârtit de câteva ori cu mâinile în buzunar și a luat o mină relaxată în timp ce discuta cu unul dintre consilierii săi, care s-a ridicat de pe scaun pentru a-i răspunde la întrebări. În cele din urmă, a apărut și Erdogan în sală, iar Putin și-a încheiat sacoul și i-a întins mâna președintelui turc, după care a urmat poza oficială.

Nu este prima oară când Putin primește acest tratament din partea liderului de la Ankara, a cărui poziție – deși nu a rupt relațiile cu Turcia – este împotriva invadării Ucrainei și a anexării de teritorii de către Rusia. La o întâlnire pe care cei doi au avut-o în luna iulie, la Teheran, Putin a fost lăsat să aștepte în picioare aproape un minut intrarea în salonul oficial a președintelui turc Recep Erdogan. Două luni mai târziu, la Summitul din Uzbekistan, unde au participat președinții mai multor state din Asia și Orient, Putin s-a trezit înghesuit pe o canapea între președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, și președintele Tadjikistanului, Emomali Rahmon, în timp ce Recep Erdogan trona întâlnirea de pe un scaun înalt, așezat în capul mesei.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *