raed arafat
raed arafat

Șeful DSU Raed Arafat i-a îndemnat pe români să nu mai asculte „bazaconiile” care se spun în spațiul public despre vaccinare și să se vaccineze anti-COVID-19.

„Din păcate, valul 5 se caracterizează printr-un număr mare de cazuri. Vedem în lume cifre foarte mari, chiar și peste 200.000 de cazuri pe zi. Impactul valului 5 la noi e pe două paliere: e posibil un impact serios pe sistemul medical, din cauza numărului mare de pacienți, chiar dacă o parte vor fi cu simptomatologie ușoară. Vor fi și cazuri grave, cu impact pe ATI”, a spus Raed Arafat.

„E un număr semnificativ de cazuri COVID grave și în SUA sau alte țări, se aude de secții pline și în alte țări. Problema e şi personalul care se infectează în masă. În Franța, personalul infectat e chemat la lucru. Nu mai au oameni să asigure gardă, continuitate. Și nu e vorba doar de sectorul sanitar”, a declarat Raed Arafat la B1 TV.

Raed Arafat: Vaccinarea nu împiedică infectarea

„Legal, acum mergem pe implementare măștilor pe interior și exterior și recomandarea și rugămintea ca oamenii să nu mai asculte bazaconiile care se spun despre vaccinare. Vaccinarea nu împiedică infectarea, lucru valabil și la vaccinul antigripal, dar te ajută să nu faci o formă gravă.

Recomandarea internațională, științifică, e ca vacciarea să continue. Unele țări reduc la patru luni vaccinarea între doza 2 și doza 3”, a mai declarat Raed Arafat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *