Israelul continuă raidurile aeriene în Fâșia Gaza, miercuri
Israelul continuă raidurile aeriene în Fâșia Gaza, miercuri

Israelul continuă raidurile aeriene în Fâșia Gaza, miercuri, în ciuda protestelor internaționale față de explozia de la un spital din Gaza de marți seară, care a ucis sute de civili.

Forțele Aeriene Israeliene au declarat că au atacat zeci de ținte militare în toată Fâșia Gaza, inclusiv o serie de sedii operaționale ale Hamas, poziții de lansare de rachete și „infrastructuri teroriste”.

Egiptul a încercat să medieze un armistițiu între Israel și Hamas, dar negocierile nu au avut succes.

Răspunsul internațional la explozia de la spitalul din Gaza

Explozia de la un spital din Gaza de noaptea trecută a fost condamnată de comunitatea internațională. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că este „șocat și profund îngrijorat” de explozie.

Este esențial să se respecte dreptul internațional umanitar, inclusiv protecția civililor”, a spus Guterres.

Statele Unite au declarat că sunt „profund îngrijorate” de explozie și au cerut unei anchete independente, transmite B1TV.

Israelul neagă responsabilitatea pentru explozie

Israelul a negat responsabilitatea pentru explozie, spunând că „nu are nicio informație care să sugereze că a fost responsabil”. Armata israeliană a declarat că a atacat o clădire de apartamente în apropierea spitalului, dar că explozia a fost cauzată de o rachetă trasă de Hamas.

Israelul a avertizat că se pregătește pentru o ofensivă terestră în Gaza pentru a pune capăt conflictului.

O ofensivă terestră ar fi prima din 2014 și ar putea duce la un număr și mai mare de victime civile.

Conflictul din Gaza a început acum o săptămână, după ce Hamas a lansat un val de rachete asupra Israelului, a ucis civilii într-un raid terestru și a luat câteva sute de persoane ostatice. Israelul a răspuns cu raiduri aeriene asupra Fâșiei Gaza.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *