Raluca Turcan a primit o ciocolată de la un pensionar din Botoșani
Raluca Turcan a primit o ciocolată de la un pensionar din Botoșani

Raluca Turcan a primit o ciocolată de la un pensionar din Botoșani, care a insistat să i-o ofere pentru că i-a ascultat nemulțumirile. Omul era supărat pe modul în care i-a fost calculată indemnizația de persoană cu handicap.

Raluca Turcan a primit o ciocolată. Vineri, pensionarul în vârstă de 77 de ani, care e din Botoșani, a așteptat-o pe ministrul Raluca Turcan în fața Instituţiei Prefectului din oraș pentru a-i cere sprijinul în vederea reevaluării indemnizaţiei sale de persoană cu handicap. Bătrânul primește o pensie de stat de 1.900 de lei și o indemnizaţie de persoană cu handicap de 300 de lei.

El vorbea cu ajutorul unui laringofon, dispozitiv medical utilizat de pacienţii care au avut operaţii de îndepărtare a corzilor vocale

La finalul discuției, pensionarul i-a dat o ciocolată Ralucăi Turcan. Ministrul a dat să o refuze, dar pensionarul nu a vrut s-o primească înapoi, relatează B1TV.

Ministrul Muncii a făcut copii după documentele pensionarului și a promis că-l va ajuta.

„Vă mulţumesc foarte mult că m-aţi ascultat. Credeam că nu o să vă opriţi să vorbiţi cu mine”, i-a spus pensionarul ministrului, oferindu-i ciocolata.

Anul trecut, imediat după instalarea în funcție, Raluca Turcan anunța recalcularea pensiilor.

„Aş sublinia subiectul pensiilor, care deja face parte dintr-o măsură pe termen lung pe care o vom urmări ca impact social extrem de important, şi anume că am solicitat echipei ministerului să îmi prezinte structura unei comisii pe care să o înfiinţăm de urgenţă, începând cu 28 decembrie, astfel încât să chemăm reprezentanţii mai multor ministere la masă şi să putem pune pe masa opiniei publice o soluţie care să asigure recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate. Vreau să facem un pas mare înainte pe acest subiect, care a fost pronunţat în diferite momente, din nefericire doar în cheie electorală”, spunea Raluca Turcan.

 

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *