Raluca Turcan, ministru al Culturii, a declarat luni că nu va demisiona din funcție, în contextul scandalului Azilelor groazei. Turcan a spus că nu există nicio implicație de natură legală, morală sau politică în cazul ei și că nu vede niciun motiv să demisioneze.

Nu există nicio implicație de natură legală, morală sau politică în cazul meu. Nu am nicio legătură cu ororile din azilele groazei și nu am nicio vină în ceea ce s-a întâmplat. Nu văd niciun motiv să demisionez”, a declarat Turcan, citată de B1TV.

Declarația Ralucăi Turcan vine după ce purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, i-a cerut să demisioneze din funcție. Romașcanu a spus că Turcan este responsabilă pentru scandalul azilelor groazei, azilele private unde bătrânii erau ținuți în condiții neomenești, cu complicitatea autorităților, și că ar trebui să își asume responsabilitatea.

PNL a reacționat la apelul PSD, spunând că nu există motive pentru ca Raluca Turcan să demisioneze. Partidul a spus că Turcan nu a avut nicio legătură cu ororile din azilele groazei și că nu are nicio vină în ceea ce s-a întâmplat.

PNL a mai spus că întreg scandalul este o problemă de management intern al PSD și că nu este cazul ca PNL să demisioneze miniștri pentru problemele PSD.

Scandalul azilelor groazei a izbucnit în luna iunie, după ce au fost descoperite mai multe aziluri pentru bătrâni în care persoanele îngrijite erau maltratate și neglijate. Scandalul a dus la demisia ministrului Muncii, Marius Budăi, și a celui al familiei, Gabriela Firea.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *