Rareș Bogdan
rareș bogdan

Europarlamentarul Rareș Bogdan a avut o reacție virulentă pe Facebook, după ce OMV Petrom a anunțat, joi, că nu va trebui să plătească supraimpozitarea cerută de Uniunea Europeană firmelor din energie și transpusă de guvernul României la finalul anului trecut pentru că nu se încadrează în condițiile impuse.

„Este inadmisibil! Statul român e obligat să reacționeze! Nu ne putem lăsa călcați în picioare la nesfârșit! 33 de ani au fost suficienți! Gata! Ajunge! Nu ne putem lăsa umiliți din nou, suntem sătui să avem mereu genunchii juliți! 33 de ani de jaf cu complicitatea unor politicieni sunt destui!”, a notat europarlamentarul PNL Rareș Bogdan.

„Statul român este obligat să verifice urgent și dacă OMV a respectat obligația din contractul de privatizare de a ecologiza 650 de puțuri de extracție a petrolului. Vreau să știu cine a făcut acest lucru și cine a plătit costurile! Asta dacă nu avem un stat slab, impotent, un sat fără câini, care doarme liniștit în timp ce România este sfidată și umilită!”, a scris europarlamentarulRareș Bogdan pe pagina de Facebook.

OMV Petrom a anunțat că nu va fi vizată de taxa de solidaritate introdusă de guvernul României pentru companiile din energie în 2023. Motivul îl reprezintă faptul că are sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extracția țițeiului, extracția gazelor naturale, extracția huilei și fabricarea produselor obținute din rafinarea petrolului. „Pentru primele 9 luni ale anului 2022, OMV Petrom a achitat deja către bugetul de stat al României redevențe, impozite suplimentare și alte contribuții specifice industriei de aproximativ 5,2 mld lei, la care se adaugă aproximativ 1,6 mld lei impozit pe profit. În total, pentru primele 9 luni ale anului 2022, acestea reprezintă aproximativ 60% din profitul brut înainte de impozitare și au crescut de peste 6 ori față de aceeași perioadă a anului precedent”, arată compania în informarea trimisă Bursei de Valori București, conform economica.net. 

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *