raresbogdan

Rareș Bogdan vorbește despre muncitorii români din străinătate. Acest subiect este unul foarte controversat și amplu discutat în ultima perioadă de timp. Contextul pandemiei actuale a făcut ca lucrurile să devină și mai sensibile pentru lucrătorii din diaspora. Astfel, fostul jurnalist explică ce se poate întâmpla cu aceștia.

„Dacă totul merge bine în zilele astea la Bruxelles, muncitorii români vor putea cere ajutor de șomaj în statele unde lucrează, după un stagiu de 3 luni. Avem discuții încinse pentru a obține cât mai multe drepturi pentru cei care muncesc în țările UE.”, spune Rareș Bogdan într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Prim-vicepreședintele PNL își dorește ca toți cei care părăsesc România pentru a munci în străinătate să fie respectați. „Noi vrem, însă, să ne asigurăm că statele membre știu că au responsabilitatea de a avea sisteme de securitate socială stabile, cu măsuri realizabile și aplicabile imediat în cazul unei crize. Noi dorim revizuirea regulamentelor. Dar avem nevoie ca președinția actuală și viitoare a Consiliului să colaboreze cu Parlamentul și Comisia Europeană eficient. Acesta este cuvântul de ordine: EFICIENȚĂ! Vorbim aici despre protecția socială a TUTUROR cetățenilor UE. Vorbim despre combaterea abuzurilor asupra lucrătorilor mobili. Dar și despre faptul că statele UE trebuie să facă operațional sistemul electronic de informații în materie de securitate socială.”, continuă acesta.

Ce urmărește proiectul?

Rareș Bogdan este cunoscut pentru implicarea în relația cu muncitorii din străinătate. Astfel, el crede că agențiile de recrutare nu le oferă angajaților condiții optime pentru a lucra. El încheie prin a menționa la ce face referire proiectul de regulament: „Vă mai spun doar că proiectul de regulament se concentrează pe cinci domenii: prestații de șomaj, prestații de îngrijire de lungă durată, acces la prestații pentru persoane inactive din punct de vedere economic, prestații familiale și legislație aplicabilă pentru lucrătorii detașați și persoanele care lucrează în două sau mai multe state membre.”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *