Rareș Bogdan
rareș bogdan
Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, a avut o intervenție telefonică la emisiunea lui Marius Tucă, transmisă live de Gândul. Acesta a declarat că a fost surprins de decizia României de a se alătura țărilor UE care cer eliminarea dreptului de veto în politică externă și securitate.
România s-a alăturat grupului de 9 țări, printre care cele 6 fondatoare ale UE, care cer eliminarea dreptului de veto al statelor membre în două domenii esențiale – politica externă și securitatea, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe. Cele nouă state inițiatoare sunt Belgia, Finlanda, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg, Slovenia, Spania şi Olanda.

Rareș Bogdan a declarat că nu este de acord să dispară dreptul de veto în domeniul politicii externe și al securității. „În Parlament nu am votat «pentru». Nu este o hotărâre, ci un grup de inițiativă”, a spus europarlamentarul.

„Potrivit Constituției, politica externă este făcută de președintele României. Chiar dacă România nu este un stat prezidențial, după modelul francez sau american, ci este un stat semiprezidenţial, în care se împarte puterea între președinte și premier, statul nostru are un rol important în ceea ce privește politica externă. El este cel care hotărăște politica externă. Astăzi este Iohannis, mâine este altcineva, oricine o fi”, a adăugat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: „Știrea a fost surprinzătoare. Votul nostru a fost complet diferit”

„Trebuie să recunosc că știrea a fost surprinzătoare pentru mine, mai ales că votul nostru a fost complet diferit”, a mai spus el.

Rareș Bogdan a precizat că îl va întreba pe președintele Iohannis de ce s-a luat această decizie.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *