Ministrul Muncii să nu mai mintă pensionarii cu „plânsete de crocodil”

Guvernul va avea bani doar să suporte majorarea pensiilor pe anul viitor, nu şi pentru 2025, este reacţia dură a prim-vicepreşedintelui PNL Rares Bogdan, după ce legea a fost votată de senatori.

Liderul liberal ameninţă cu ruperea Coaliţiei dacă PSD va propune majorarea taxelor.

Acesta a mai adăugat că a vorbit deja cu preşedintele Klaus Iohannis despre noile tensiuni, informându-l că PSD nu este un partener loial.

”Linia roșie pe care o va trece inclusiv în legea bugetului domnul Florin Roman și colegii mei este acceptarea să existe în legea bugetului pe 2024 a faptului că nu va crește niciun fel de taxă în 2024.

Este condiția noastră și am spus extrem de clar că în cazul în care colegii noștri de guvernare de la PSD nu acceptă acest lucru și vor încerca să mărească orice taxă, voi propune ruperea coaliției.

Am spus clar: vrem să știm de unde din cei 10 miliarde, adică 2 miliarde de euro necesari pentru creșterea care nu va fi de 40% pentru toate pensiile cumulat și va fi undeva la 23% cumulat, adică pentru unii va fi 83% pentru alții deloc, pentru alții 8% pentru alții 25%”, a declarat Rareș Bogdan.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *