Sectorul 5 Rareș Hopincă

Primăria Sectorului 5 a majorat limita venitului până la care se acordă tichete sociale de la bugetul local al Sectorului 5.

Plafonul de venit până la care se acordă tichete sociale pensionarilor s-a majorat de la 1.150 de lei, la 1.500 de lei. Pentru persoanele adulte care au handicap grav, accentuat sau mediu, plafonul a fost majorat de la 1.500 de lei, la 1.900 de lei.

Beneficiile sociale sunt acordate pensionarilor din sistemul public de pensii, care sunt rezidenți în mod legal pe raza Sectorului 5.

Consilierii locali din Sectorul 5 au modificat HCL nr. 200/2018, privind acordarea de beneficii sociale sub formă de tichete sociale, pensionarilor din sistemul public de pensii, care sunt rezidenți în mod legal pe raza Sectorului 5.

Aleșii au votat și modificarea Metodologiei privind acordarea de beneficii sociale sub formă de tichete sociale persoanelor adulte cu handicap grav, accentuat sau mediu, care sunt rezidenți în mod legal pe raza Sectorului 5, în sensul măririi plafonului de venit cu 400 de lei, până la care se acordă tichetele sociale.

“Valoarea tichetelor sociale este de 100 de lei și se acordă lunar, atât pensionarilor, cât și persoanelor adulte cu handicap grav, accentuat sau mediu, care se încadrează în plafon, pentru satisfacerea nevoilor de bază și asigurarea condițiilor minime necesare unui trai decent. Odată cu majorarea plafonului, crește și numărul beneficiarilor. Dacă în luna decembrie 2022 beneficiau de tichete sociale 2.386 de pensionari, acum vorbim despre 3.000 de beneficiari din această categorie și 2.000 de persoane cu dizabilități, față de 1588, cât înregistram la sfârșitul anului trecut.”, a precizat Rareș Hopincă, city managerul Sectorului 5.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *