Răspândirea tulpinii Delta în România nu este cunoscută cu exactitate în acest moment în România, a spus ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, însă specialiștii se așteaptă să devină predominantă.

Numărul real al infectărilor cu noua tulpină Delta a coronavirusului nu este cunoscut, a explicat Ioana Mihăilă, pentru că mutațiile coronavirusului, cum este varianta Delta, apar după secvențierea genetică. Analiza de secvențiere pentru determinarea tulpinii delta se face prin sondaj, sau în zonele unde există bănuieli cu privire la răspândirea tulpinii Delta, a explicat Ioana Mihăilă marți seară, la un briefing de presă după ședința de Guvern.

Se așteaptă ca tulpina Covid-19 Delta să devină predominantă în România, cum s-a întâmplat în alte țări, a precizat ea, citată de B1TV.

Așa cum s-a întâmplat și în alte țări, unde tulpina Delta a devenit predominantă, și noi ne așteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă. Problema cu tulpina Delta este gradul mai mare de infecțiozitate comparativ cu tulpina britanică sau cu tulpina originală.

Noi, inclusiv când am prevăzut măsurile de redeschidere a spitalelor COVID am solicitat spitalelor și direcțiilor de sănătate publică să vină și cu un plan de măsuri care vizează din nou creșterea numărului de paturi în spitalele mixte (Covid și non-Covid), paturi destinate asistenței medicale COVID, tocmai pentru a fi pregătiți pentru o recrudescență a cazurilor Covid. Am constatat că există circulaţie a tulpinii Delta, dar, trebuie să solicităm INSP dacă ea se şi corelează cu creşterea numărului de decese sau dacă există decese raportate”, a mai afirmat Mihăilă.

Până în prezent, a fost raportat un singur deces al unei persoane infectate cu tulpina Delta, o pacientă din judeţul Argeş. Pacienta era internată în Spitalul județean din Pitești, era nevaccinată, nu călătorise în afara țării și nici nu intrase în contact cu o persoană care a călătorit.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *