Casa Națională de Pensii Publice va avea 1.000 de angajați în plus
Casa Națională de Pensii Publice va avea 1.000 de angajați în plus

Casa Națională de Pensii Publice va avea 1.000 de angajați în plus. Guvernul a decis suplimentarea posturilor în instituție din cauza deficitului de personal și complexității recalculării dosarelor de pensie, ori a stabilirii drepturilor care recurg din contribuțiile sociale.

Măsura va fi adoptată miercuri, printr-o ordonanță de urgență iar fondurile necesare vor fi decontate din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), relatează B1TV.

Numărul maxim de posturi al Casei Naționale de Pensii Publice urmează să fie suplimentat prin OUG cu 1.000, până la data de 31 august 2023, în vederea evaluării pensiilor din sistemul public.

Măsura mai e motivată de deficitul de personal de la nivelul caselor teritoriale de pensii raportat la numărul de pensionari aflați în evidența acestora.

Salariile la Casa Națională de Pensii Publice vor fi plătite din bugetul asigurărilor sociale de stat, urmând ca apoi să fie decontate din PNRR, se mai arată în proiectul de Ordonanță de Urgență.

Executivul subliniază că derularea procesului de evaluare a dosarelor de pensii este „absolut necesar în vederea recalculări pensiilor, recalculare în urma căreia pensionarii pot beneficia de pensii în cuantumuri mai mari care să le permită un nivel de trai decent”.

Dacă nu va fi adoptată această măsură, se mai arată în proiectul de OUG, acest lucru va avea „ consecințe negative pentru pensionarii sistemului public care pot fi afectați în drepturi”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *