ministrul agriculturii
ministrul agriculturii

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a dat un răspuns bizar când a fost întrebat cât va costa anul acesta mielul de Paște, nelipsit de pe mesele multor români.

Referindu-se la preţul mielului de Paşte, Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, a spus că el va costa „fix cât vom plăti pe el”. Ministrul Agriculturii a adăugat că, în funcţie de cerere şi ofertă, se va regla şi preţul.

Răspunsul ministrului Agriculturii a fost solicitat la finalul şedinţei de Guvern, în condiţiile în care unii producători spun că preţul mielului ar putea să se dubleze, potrivit Antena 3.

„Fix exact cât o să plătim pe el. În momentul de faţă mieii sunt vii, nu au fost sacrificaţi şi nu putem să le stabilim preţul în viu la momentul la care discutăm. În funcţie de cererea şi oferta care va exista pe piaţă, se va regla şi preţul”, a declarat Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii.

Preţuri tot mai mari la alimente. Oamenii caută promoţiile în magazine

Ministrul Agriculturii vine cu un nou apel la calm după ce cozile de la benzinării au fost înlocuite de frica de a rămâne fără ulei. Mii de oameni din toată ţara au golit rafturile magazinelor.

Speriaţi de o eventuală criză şi de creşterea preţului la acest produs, românii s-au grăbit să-şi facă provizii pentru mai multe luni.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat, după ce românii și-au umplut coșurile de cumpărături cu sticle de ulei în aceste zile, că România nu este expusă riscului de criză alimentară pentru că ţara noastră produce suficient de multă hrană pentru necesarul de consum al populaţiei.

„Am văzut cu toţii ieri ce s-a întâmplat vizavi de o anumită reacţie emoţională, poate pe undeva firescă. Asigur încă o dată că România are stocurile necesare de ulei, asfel încât să ne asigurăm necesarul până la noua recoltă. Producem alimente şi produse agroalimentare, astfel încât să fim independenţi din punct de vedere alimentar. Şi nu spun numai eu asta, o spun deopotrivă şi fermierii şi reprezentanţii procesatorilor”, a declarat ministrul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *