Al șaptelea val de COVID ar putea să apară până la sfârșitul anului

Alexandru Rafila a fost reclamat la DNA de un deputat USR, iar motivul plângerii pe numele ministrului Sănătății ar fi decesele cauzate de infecții nosocomiale.

Ministrul Sănătății a respins toate acuzațiile cu privire la decesele cauzate de infecțiile din spital. Plângerea penală a fost făcută de deputatul Emanuel Ungureanu.

„Nu am niciun fel de comentariu la ceea ce face domnul Ungureanu, pentru că dânsul are ieşiri pe care eu nu le consider normale şi din punct de vedere al agesivităţii, şi al conţinutului, al limbajului şi nu vreau să fac niciun fel de comentarii”, a spus Alexandru Rafila.

„Aşa cum am făcut şi până acum, nu o să comentez în niciun fel ceea ce face domnul Ungureanu în fiecare zi, fie prin postări, fie prin declaraţii publice, plângeri la tot felul de instituţii ale statului. Noi ne vedem de treabă şi rezolvăm problemele pe care le au pacienţii din România, cu profesionalism”, a adăugat acesta.

„Astăzi, voi depune la DNA, în calitate de deputat și vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, o plângere penală împotriva ministrului Sănătății, Alexandru Rafila și a funcționarilor din Ministerul Sănătății pentru că, în ciuda avertismentelor oficiale, acesta refuză să respecte legile emise de Parlamentul României”, a anunțat Emanuel Ungureanu, astăzi, pe Facebook.

„Rafila trebuie să răspundă pentru lenea penală”

Emanuel Ungureanu, deputat USR Buzău, a susținut că Alexandru Rafila ar trebui să plece din Ministerul Sănătății.

„Dacă ar fi făcut norme la Legea 3/2021 inițiată de Tudor Pop, Adrian Wiener și subsemnatul, care se referă la combaterea infecțiilor nosocomiale, Rafila și alți funcționari din ministere, ar fi PREVENIT zeci de morți evitabile”, a mai continuat acesta.

Ungureanu a a precizat că va invoca în plângere și încălcarea articolului 297 din Codul Penal.

„Rafila nu doar trebuie să plece din fruntea Ministerului Sănătății, ci trebuie să răspundă pentru lenea penală, pentru contractul de consultanță de 21 de milioane de euro cu OMS și pentru deplasările de lux în Cuba sau Israel!”, a mai spus el, potrivit Antena3.ro.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *