Rata de vaccinare este cea mai ridicată în București față de restul României, Capitala fiind urmată în clasament de Cluj, a explicat coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiță, marți, într-o conferință de presă.

Rata de vaccinare. În municipiul București s-a înregistrat cea mai mare rată de acoperire vaccinală din țară, urmat de județele Cluj și Sibiu. Cei mai puțini vaccinați sunt în Suceava, relatează B1TV.

Rata de acoperire vaccinală la nivelul județelor pentru populația rezidentă si pentru cea eligibilă ( de peste 16 ani).

În municipiul București se înregistrează cea mai mare acoperirea vaccinală: 35,7 din populația rezidentă și 42,43% din cea eligibilă. Pe locul doi se află județul Cluj: 32,77 din populația rezidentă și 38,6 % din cea eligibilă, județul Sibiu: 26,2% în populația rezidentă și 32% în cea eligibilă, Brașov: 25,4% populația rezidentă și 35,9, eligibilă, Timiș: 24,8% în rândul rezidenților și 29,5% în cel al eligibililor.

Pe ultimele cinci locuri sunt județe Neamț, Bacău, Giurgiu, Botoșani, Suceava cu doar 11,4 și populația eligibilă 14,2%”, a spus președintele Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *