RCA pentru trotinete este una din propunerile avansate în dezbaterea regulamentului pentru trotinetele electrice, aflat pe masa Consiliului General al Municipiului București. În afară de existența unui sistem de asigurare pentru culpă similar mașinilor, printre regulile aflate în dezbatere se află și limitarea vitezei de deplasare și purtarea echipamentului de protecție.

„Discuția a fost bine documentată, echilibrată, civilizată, argumentată. O discuție altfel, liberă, cu prezență fizică, dar și pe suport online. Le mulțumesc participanților, Brigăzii de Poliție Rutieră, dar și colegilor din primărie”, a scris viceprimarul Stelian Bujduveanu pe pagina proprie de Facebook.

Regulamentul pentru utilizarea trotinetelor electrice este primul act normativ care reglementează folosirea acestor echipamente ca și alternativă de mobilitate, susține Bujduveanu, potrivit B1TV.

Ce avantaje are adoptarea regulamentului pentru trotinete, în opinia viceprimarului:

– Soluții pentru mobilitate (sprijin pentru dezvoltarea transportului alternativ).

– Stabilește măsuri și reguli pentru utilizarea în SIGURANȚĂ a trotinetelor.

– Obligă utilizatorii de trotinete să circule doar în anumite zone.

– Obligă utilizatorii să respecte regulile de circulație și pe cele de bună administrare a domeniului public.

– Impune limită de vârstă pentru utilizarea trotinetelor.

– Dezvoltă programe de acțiune pentru educarea și responsabilizarea utilizatorilor

– Reguli clare pentru utilizarea domeniului public (stabilește puncte fixe de închiriere a trotinetelor și obligă operatorii să gestioneze corect și în siguranță aceste echipamente).

Bujduveanu a mai adăugat că în cadrul dezbaterii s-a discutat despre limita de vârstă a utilizatorilor. „Noi am preluat prevederea din Codul Rutier (vârsta de minim 14 ani). Majoritatea a cerut mărirea acestei limite la cel puțin 16 ani”, a detaliat viceprimarul.

Acesta mai spune că au venit și propuneri inedite pe care nu le-a avut în vedere la redactarea Regulamentului: scăderea intensității butonului de accelerație a trotinetelor electrice care sunt închiriate de la operatori.

Alte propuneri rezultate în dezbatere: RCA pentru trotinete, limitarea vitezei de deplasare, purtarea echipamentului de protecție. La unele dintre propuneri am răspuns pe loc, la altele – cum ar fi RCA, limitare buton accelerație – le vom clarifica zilele acestea. Cert este că în cel mult o săptămână vom avea o formă finală, deci un Regulament pentru utilizarea trotinetelor în București”, a mai arătat viceprimarul Capitalei.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *