Un europarlamentar german a atacat România lăudând Ucraina
Un europarlamentar german a atacat România lăudând Ucraina

Un europarlamentar german a atacat România, spunând că este „vestul sălbatic al Europei” și nu ar fi trebuit primită în Uniunea Europeană. Ucraina are o „infrastructură” mai bună decât România, a spus euroscepticul german Guido Reil, membru al partidului de extremă dreapta AfD.

Declarațiile șocante au avut loc în contextul discuțiilor din Parlamentul European privind aderarea României și Bulgariei la Schengen, europarlamentarul de extremă dreapta susținând că cele două țări nu ar fi trebuit primite nici măcar în Uniunea Europeană.

Guido Reil a spus că a fost de multe ori în România și Ucraina, iar în Ucraina e mai multă ordine: „În ultimul an am fost de multe ori în România şi vreau să fiu prietenos când spun că România e Wild West-ul (Vestul Sălbatic) Europei. În Ucraina am văzut o infrastructură mult mai bună decât în România”, transmite B1TV.

Cum n-a fost nimeni atent când a aderat România la UE? Cum a fost posibil așa ceva? O țară cu o așa infrastructură, corupție, criminalitate să fie primită în UE? Nu avem nevoie de România și Bulgaria nici în UE, nici în Schengen!”, a continuat europarlamentarul german.

Rareș Bogdan: Nu ne obligați să jucăm dur

În schimb, europarlamentarii români au explicat de ce țara noastră ar trebui primită în Schengen.

Ce trebuie să mai facem pentru a fi trataţi de la egal la egal şi respectaţi de toţi membrii UE? Să provocăm o criză alimentară la nivel european? Să blocăm la graniţă trenurile şi sutele de camioane cu cereale, care traversează zilnic România pentru a ajunge pe pieţele occidentale, în Olanda, Belgia, Franţa, Austria, Germania, Italia? Nu ne obligaţi să jucăm şi noi dur!”, a spus eurodeputatul PNL Rareș Bogdan.

La rândul său, europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP, s-a întrebat cui servește menținerea României și Bulgariei în afara Schengen.

Guvernele statelor UE vor supune la vot în decembrie aderarea României și Bulgariei la Schengen.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *