Marcel Ciolacu, care urma să fie numit premier conform înțelegerii coaliției imediat ce Nicolae Ciucă își înainta demisia, crede că amânarea rotativei guvernamentale a fost „decizia corectă” pentru rezolvarea crizei din învățământ.

Marcel Ciolacu consideră că el și ceilalți doi lideri ai coaliției au luat „decizia corectă” când au amânat momentul rotației până după rezolvarea crizei din învățământ, transmite B1TV.

Liderul social-democraților spune că, după soluționarea crizei din învățământ, va fi găsit „calendarul cel mai bun pentru a se face rotația”.

De fapt și de drept, această guvernare nu este doar despre stabilitate, este și despre asumare. Eu am spus încă de săptămâna trecută, înaintea discuțiilor politice, trebuie să ne asumăm împreună rezolvarea problemelor majore din societate, mai ales că o grevă generală presupune și o încărcătură emoțională deosebită, mai ales că vorbim de greva generală a profesorilor. Învățământul reprezintă unul dintre stâlpii societății, care privește atât prezentul, cât și viitorul”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, la Palatul Victoria.

Consider că decizia luată de noi trei, copreședinții acestei coaliții, este o decizie corectă, este o decizie pe care ne-o asumăm împreună. Împreună o să continuăm, eu din calitatea de președinte al Camerei Deputaților, reprezentând Legislativul, dumneavoastră în calitatea de prim-ministru, reprezentând Executivul, să soluționăm cât mai rapid această problemă, categoric legitimă, venită din partea profesorilor, dar trebuie să avem totuși și echilibrul de a găsi momentele cele mai prielnice și împreună ne-am asumat faptul că în programul de guvernare prioritatea numărul 1 sunt profesorii și sistemul de sănătate”, a adăugat liderul PSD.

Avem convenit un calendar împreună cu liderii din învățământ și, încă o dată, este un calendar foarte scurt și un calendar pe care ni l-am asumat împreună. Repet, cred că este decizia corectă ca să nu intrăm în discuții politice până nu rezolvăm această grevă a profesorilor, urmând pe urmă să găsim, tot împreună, calendarul cel mai bun pentru a se face rotația”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *