Rotativa guvernamentală se amână, din cauza grevei profesorilor, iar premierul Nicolae Ciucă a anunțat vineri dimineață că nu-și va mai da demisia în această zi, așa cum spusese recent. Decizia de a rămâne în funcție a fost luată la nivelul coaliției, pentru continuarea dialogului cu sindicatele din învățământ, după a cincea zi de grevă generală.

Astăzi ar fi trebuit să îmi depun mandatul, în condiții în care situația se menținea la un anumit echilibru. Ținând cont de faptul că, așa cum până acum împreună cu dumneavoastră am găsit soluții, așa cum până acum nu am dat înapoi în fața responsabilității, după discuțiile pe care le-am avut la nivelul coaliției și aseară, și în această dimineață, am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învățământ, am decis să menținem acest dialog astfel încât să găsim soluții pentru problemele îndreptățite ale cadrelor didactice și să facem în așa fel încât, pe baza înțelegerii și rațiunii, împreună cu dumnealor, să găsim soluții”, a declarat Nicolae Ciucă citat de B1TV.

Este însă nevoie de timp, spune premierul și doleanțele profesorilor nu pot fi satisfăcute de pe o zi pe alta.

Doar că aceste soluții nu se pot rezolva printr-o singură decizie. Sunt probleme care au fost acumulate în timp, în peste 30 de ani (…). Suntem, de asemenea, conștienți de nevoia de a ridica nivelul de salarizare a cadrelor didactice, nu doar la nivelul așteptărilor dumnealor, ci la nivelul de recunoaștere pentru ceea ce înseamnă haina de profesor, de cadru didactic, în România. Este foarte clar că ne dorim cu toții ca viitorul acestei țări să poată să aibă predictibilitate. Viitorul ține de educația copiilor noștri”, a adăugat premierul.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *