Legea pentru ocrotirea persoanelor cu dizabilități este în atenția Guvernului

Premierul Nicolae Ciucă a reacționat la lista AUR cu „cele mai toxice organe de presă”. Ciucă spune, joi, că guvernul respinge cu fermitate orice încercare de intimidare a jurnaliștilor și că este inacceptabilă promovarea „așa-ziselor liste cu «redacții toxice»”.

„Guvernul României respinge cu fermitate orice încercare de intimidare a jurnaliştilor.Libertatea de exprimare şi liberul acces la informaţie sunt garanţii ale unei democraţii consolidate şi ale funcţionării statului de drept”, spune Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă consideră de neacceptat ca în spaţiul public să fie promovate aşa-zise liste cu «redacţii toxice» şi condamnă categoric manifestarea diferenţelor de opinii prin orice tip de violenţă.

„Prim-ministrul României susţine drepturile fundamentale şi protejarea jurnaliştilor, orice incitare la ură împotriva presei contribuind la generarea unei viziuni care ar îndepărta România de valorile democratice pe care şi le-a asumat ca stat membru NATO şi UE”, se arată în mesajul transmis de Guvern.

CNA, scrisoare adresată Parlamentului: Incită de fapt la ură împotriva mass media în general

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis joi să trimită o scrisoare comisiilor de Cultură ale Parlamentului în care să respingă iniţiativa AUR privind depistarea „celor mai toxice şi false ‘organe de presă’”.

„Ieri a apărut pe reţeaua de socializare a AUR un fel de chestionar provocator prin care publicul acestui partid era îndemnat să facă un fel de statistică a ‘celor mai mizerabile’ entităţi de presă din România. Postarea iniţială, este adevărat, face referire la un portal online, însă în sutele de comentarii de pe pagina de Facebook la care pagina oficială, adică partidul, în mod oficial, a reacţionat se regăsesc de fapt posturi de televiziune. Sunt extrem, extrem de puţine situaţiile în care se vorbeşte despre portaluri online, adică despre zone în care CNA nu are sau încă nu are sau în acest moment CNA nu are nicio atribuţie. Faptul că AUR nu doar că face acest demers, dar îl şi susţine prin comentariile ulterioare, cred că este o chestiune care nu trebuie lăsată fără ca noi să avem o reacţie”, a spus Valentin Jucan, membru CNA, în debutul şedinţei Consiliului, potrivit Agerpres.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *